Artikel top billede

Mobil-udvikling: Her er CIO'ernes klare favorit-system

Apples iOS kan være ved at miste positionen som CIO'ernes foretrukne mobil-system. Se her, hvad de istedet satser på.

Der er krig på kniven for markedet for mobile løsninger til erhvervslivet.

Både Apple, Google, BlackBerry og Microsoft har store planer på det enorme marked, der for alvor er ved at folde sig ud.

Og der er ved at ske et skift på markedet , viser en ny undersøgelse fra Aberdeen Group, der har kigget nærmere på virksomhedernes planer for indkøb af løsninger baseret på iOS, Android, Windows 8/Windows Phone og BlackBerry.

Ifølge Aberdeen Group står Microsoft Windows Phone 8 samt Microsofts Surface-tabletcomputere nemlig til at buldre frem i 2013.

Har gået og ventet

"Man kan sige, at it-afdelingerne har gået og ventet på, at Microsoft skulle blive klar med sin erhvervs-satsning," siger analysechef i Aberdeen Group, Andrew Borg

Det skyldes ikke mindst, at CIO'erne ser Microsoft-løsningerne som en mulighed for at gentvinge sig kontrollen over den mobile side af deres forretning.

Til gengæld viser tallene, at Apples iOS ser ud til at nå et mætningspunkt, mens Android ser ud til fortsat at have en ganske solid position.

Ingen er rigtigt interesseret i BlackBerrys løsninger.

Undersøgelsen er baseret på 348 organisationernes mobil-strategier og -planer.

35 procent af de adspurgte virksomheder planlægger at udvikle apps baseret på Surface-platformen i det kommende år. Hertil kommer, at otte procent af virksomhederne allerede er i gang med Surface-platformen.

25 procent af organisationerne vil udvikle til Windows Phone, mens 26 procent af virksomhederne allerede har apps ude til Windows Phone.

"Tallene viser, at it-afdelingerne håber, at Microsofts mobil-strategi vil blive tæt integreret med selskabets overordnede strategier inden for datacenter og cloud," siger analysechef i Aberdeen Group, Andrew Borg, til CIO.com.

Du kan læse mere om CIO'ernes udfordringer her: Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid.

Android er på vej

Også Android er på vej ind i virksomhederne.

23 procent af de adspurgte virksomheder vil udvikle apps til Android-tabletcomputere i løbet af de kommende 12 måneder, mens 40 procent allerede har Android-apps i luften.

For Apple ser tallene mere dystre ud.

Selskabet har hidtil reddet på en bølge i virksomhederne, men ifølge undersøgelsen er der tegn på afmatning.

Blot 15 procent af undersøgelsens deltagere planlægger således at udvikle apps til iPhone eller iPad i det kommende år. 63 procent har allerede lanceret Apple-apps.

"Vi er lidt overraskede over denne opbremsning. Selv om to tredjedele fortsat er i gang med denne platform, kan vi nærme os et mætningspunkt," siger Andrew Borg.

Læs også:

Vi tester Windows, iOS og Android: Her er det bedste mobil-OS.

Her er verdens bedste smartphone, mobil og tablet-pc.

Test: Den bedste smartphone med Windows Phone 8.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere