Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her har du sværest ved at få et nyt it-job

I disse regioner er det sværest - og nemmest - at finde et nyt it-job.

Det er ikke alle steder i landet, du har lige gode chancer for at få landet det nye it-drømmejob.

Men der er særligt én region i Danmark, hvor du har markant større chance for at ende som ledig.

Således kommer Region Syddanmark ind på en suverænt førsteplads, hvad angår ledighedsprocent.

Med næsten 8 procents bruttoledighed for Prosas medlemmer har vi her at gøre med en region, der ligger hele to procentpoint over alle andre regioner.

"Vi kan se det klare billede, at Region Syddanmark simpelthen har en markant overledighed i forhold til alle andre regioner. At de ligger 2 procentpoint over alle andre, er faktisk rigtig meget," siger Michael Tøttrup, der er ledelseskonsulent hos Prosa.

En af to årsager til den dårlige udvikling

Der kan være to forklaringsmodeller på, at der er en så stor ledighedsprocent i Region Syddanmark.

"Enten er det, fordi der er et overudbud af arbejdskraft i det område, eller også er det, fordi arbejdspladserne i det område har det meget svære end andre steder. Det kan selvfølgelig også være en kombination af begge faktorer," siger Michael Tøttrup.

Problemet kan også ligge i, at meget specialiseret arbejdskraft med særlige spidskompetencer ikke altid har lyst til at tage risikoen ved at flytte til et yderområde, hvor en fyring sandsynligvis er lig med at skulle flytte igen.

"Der er nok mange, der lige tænker sig om en ekstra gang, hvis de får tilbudt et job langt væk fra alting. I København kan du jo bare gå lidt længere ned ad gaden, og så er der en ny virksomhed, der har brug for samme kompetencer," siger han.

På næste side får du en illustrativ gennemgang af tallene - og får samtidig svar på, i hvilke regioner du har den største chance for ikke at ende som ledig samt udviklingen regionalt gennem de seneste par år.

Læs også:
 

Sådan kan ledige danske it-folk komme i arbejde

Her er der ledige it-job: Branche søger nye it-folk

Hvor er de kompetente it-folk i Danmark henne?

Sådan ser ledighedstallene ud fordelt på regionerne

Bruttoledighedsprocent fordelt på regioner i Danmark. 

Kilde: Prosa. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere