Artikel top billede

Dansk bankkæmpe: Derfor er omstridt it-system så godt

Den danske bankkæmpe BEC er rigtigt glad for det it-system, der har kostet rivalen SDC et trecifret millionbeløb. Se hvad BEC kan bruge det tunge system til.

Det danske bank-firma BEC er yderst tilfreds med sin investering i nøjagtigt det samme it-system, som har kostet rivalen SDC godt 230 millioner kroner i afskrivning. Du kan læse mere om SDC's tab her.

"Vi har en god businesscase her. Det er helt indiskutabelt," siger administrerende direktør i BEC, Kurt Nørrisgaard, om systemet, der udvikles på Calypso-platformen.

Kurt Nørrisgaard vil ikke udtale sig om grunden til, at SDC har at trække sig fra projektet, men han betegner systemet som 'helt centralt' for BEC.

"SDC har sine egne begrundelser til at fravælge systemet, og det har jeg egentlig ikke dyb indsigt i. Jeg kan alene sige, at vi har valgt at fortsætte, fordi vi er rigtig glade for det, og det dækker de behov, som vores pengeinstitutter har," siger Kurt Nørrisgaard.

BEC vil gerne have den dyre bil

Mens projektet blev til en dyr og unødvendig inverstering for SDC, har der aldrig været nogen slinger i valsen hos BEC.

"Det har aldrig været nogen overvejelse, at vi skulle nedlægge projektet. Det kører helt perfekt," siger Kurt Nørrisgaard.

Direktøren erkender, at det ikke er noget billigt system eller et nemt projekt, men det er mest på grund af fagområdet og ikke selve teknikken, siger han.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en stor ting. Så det er selvfølgelig også omkostningskrævende, for det er ikke noget nemt område (red. capital-market), og i pengeinstitutverdenen er det nok det mest komplicerede fagområde," siger han.

Her er gevinsterne ved systemet

En del af gevinsterne vil blandt andet ifølge direktøren være større grad af automatisering og optimering, nye forretningsmuligheder og mere rigtige risikoopgørelse i forhold til modparts- og markedsrisici.

Det gør det muligt og nemt for både store og små pengeinstitutter at leve op til de krav, der kommer fra forskellige nationale og internationale tilsyn uden brug af komplekse regneark til at samle data fra mange kilder, fortæller Kurt Nørrisgaard videre. 

"Systemet er simpelt nok i sig selv, men det er alt det uden om ikke - for eksempel parameteropsætning, sidesystemer, nye måder at regne på og så videre. Men vores pengeinstitutter har forretningsmæssige behov, som vi sammen med dem har vurderet bedst kan dækkes med Calypso-platformen, og det er så det, vi er i gang med at realisere," siger direktøren.  

BEC er ejet af en række pengeinstitutter med fælles behov for at erhverve it-ydelser. Kundeliste tæller omkring 200 finansielle virksomheder inden for bank og pension.

BEC har omkring 500 ansatte og landede i 2010 en omsætning på 1.2 milliarder kroner. 

Læs også: 
Topchef: Derfor aflivede vi it-projekt og tog stort milliontab

Fejlslagent it-projekt koster danske banker millioner af kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere