Artikel top billede

Teknisk knas gav død telefon for Telias kunder på ferie

Flere af Telias kunder kunne ikke bruge telefonen i weekenden, hvis de befandt sig i udlandet. Ifølge virksomheden er årsagen kapacitetsproblemer.

Opdateret klokken 12:30

Flere Telia-kunder, der havde valgt at søge udenlands i weekenden, måtte se langt efter et fungerende mobilabonnement.

Tekniske problemer gjorde det ganske enkelte umuligt for dem at få kontakt til omverdenen.

"Det drejede sig om et internt TeliaSonera-system, der normalt sikrer, at kunderne kommer over på en tele-udbyder, hvor priserne er billigst for Telia, der sejlede i weekenden," fortæller Mette Honoré, der er kommunikationschef i Telia.

Ifølge virksomheden opstod problemerne, fordi systemet ganske enkelt ikke kunne håndtere den mængde af trafik, som kunderne genererede i weekenden.

Telias teknikere skal nu undersøge problemerne til bunds, førend det interne system igen kan sættes i drift.

Nu betaler Telia prisen
Det drejer sig om det såkaldte Roaming Traffic Steering-system, der i weekenden bukkede under for det, som Telia beskriver som kapacitetsproblemer.

"Der opstod kapacitetsproblemer på de links, som man kører ud på. Så nu har vi simpelthen slået det system fra," siger Mette Honoré.

Systemet sørger til daglig for, at kundernes mobiltrafik bliver roamet fra det teleselskab, som Telia har den billigste og bedste aftale med i det pågældende land.

"Det betyder så nu, at vi løber en risiko i Telia for at kunderne roamer på en dyrere aftale," fortæller Mette Honoré og fortsætter:

"Kunderne skal ikke bekymre sig om prisen på roaming, da den er EU-reguleret. Det er altså kun Telia, som kan blive ramt økonomisk af dette."

Telia: Vi har kapacitet nok
Ifølge Telia er problemerne med systemet opstået som en konsekvens af, at virksomhedens kunder ganske enkelt har brugt deres telefoner for meget.

"Det er svært at sige, hvorfor at der ikke har været kapacitet nok, men hvis rigtig mange roamer i det samme land og med de nye smartphone-teknologier skal du også tage højde for, at folk bruger mere data, det viser vores egne undersøgelser," siger Mette Honoré.

Men selv om kunderne tilsyneladende har lagt systemet ned på grund af deres udlandsforbrug, skal Telias teknikere nu arbejde videre med at finde den helt nøjagtige årsag.

Er weekendens problemer et udtryk for, at I ikke har kapacitet nok til at klare det forbrug, som kunderne har i dag?

"Det kan jeg ikke sige med sikkerhed. Nu gætter jeg bare på, at det kan have noget at gøre med folks adfærd, fordi det er sket i weekenden, så det er svært at sige. Vi kan bare konstatere, at der ikke var kapacitet nok på nogle af de her linjer," siger Mette Honoré.

Læs også:

Ny aftale sikrer danske telekunder langt bedre brugeroplevelse

Telefirmaer raser over dansk kæmpe-udbud: Udelukket på forhånd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere