Artikel top billede

App-udviklerne: Denne platform er bare den vigtigste

Stor undersøgelse blandt 1.600 udviklere viser, hvordan tid og kræfter bruges i forhold til platforme som iOS, Android og Windows Phone.

Er man app-udvikler, er iOS fortsat den platform, man først fokuserer på, når nye apps skal programmeres.

En ny Forrester-undersøgelse blandt flere end 1.600 softwareudviklere i Nordamerika og Europa viser nemlig, at 35 procent af udviklerne har iPhonen som deres førsteprioritet, når der skal udvikles løsninger.

27 procent af udviklerne vil i første omgang satse på Android-platformen, skriver blandt andre TechCrunch.

Ikke ret stor interesse for dette

Dette er noget af en kontrast i forhold til, at Android har en global markedsandel på omkring 79 procent, mens iOS ligger på omkring 13 procent i den seneste opgørelse fra IDC.

Forrester-undersøgelsen viser dog ifølge TechCrunch også, at selvom iOS typisk er den platform, udviklerne først retter deres produkter mod, så er det nu 84 procent af dem, der har Android som en prioritet i det hele taget, mens 77 svarer det samme om iOS.

Windows Phone klarer sig i forhold til en endnu beskeden markedsandel på 3,7 procent faktisk helt ok, da næsten 50 procent af udviklerne har denne platform som en prioritet.  

I forhold til tablets er det også Apples produkt, iPad, der er mest interessant for udviklerne.

Microsofts Windows RT er sammen med BlackBerry og Samsungs Bada-styresystem de platforme, udviklerne udviser mindst interesse for.

Så meget tjener man på en app

TechCrunch skriver også, at de 1.600 softwareudviklere svarer, at de i gennemsnit bruger 41 procent af deres tid på at udvikle rene apps.

46 procent af tiden gårt med at lave web-løsninger, og 22 procent handler om hybrid-løsninger, der kombinerer klassisk app-funktionalitet med browser-elementer.

Hybride apps er en type løsninger, mange ventes at kaste sig over i de kommende år.

Analysefirmaet Gartner vurderer eksempelvis, at over halvdelen af de mobile apps, der bliver udrullet i 2016, vil være hybride.

Her tjener man flest penge på apps

Apples iOS-platform indledte hele app-bølgen i marts 2008, da App Store blev lanceret. Den historie kan du læse her.

Siden er der blevet skabt en betydelig industri for denne type software. Forrester har tidligere vurderet, at markedet for applikationer til smartphones og tablet-pc'er vil omsætte for 210 milliarder kroner i 2015.

Det er i øvrigt interessant at se resultaterne fra Forresters seneste undersøgelse i forhold til, hvordan den gennemsnitlige indtjening per app til de forskellige platforme er.

Baseret på en række officielle udmeldinger fra Apple, Google og Microsoft samt tal fra telemarkedet har finansmediet Forbes for nylig regnet sig frem til, at udviklerne hos Apple i gennemsnit tjener 4.000 dollar per app, mens det hos Google er 1.125 dollar og Microsoft 625 dollar.

Tallene dækker dog over, at nogle få apps har en meget høj omsætning, mens rigtig mange apps har en mere beskeden omsætning.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Se tallene: Så meget tjener du i gennemsnit på en app




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere