Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Tilsyn: Så piv-ringe er sikkerheden i din bank-app

Sikkerheden i de apps, som flere af de største banker tilbyder kunderne, er alt for slap. Stram op eller vi forbyder jeres mobilbanker, lyder det fra datatilsyn.

Der er sikkerhedsproblemer i de apps som både Nordea, Handelsbanken og Danske Bank tilbyder kunderne.

Og beskeden er klar: Ret ind - ellers lukker vi jeres mobilbank.

Hackere har simpelthen alt for let adgang til de private oplysninger, der er knyttet mellem bankkunde og bankkonto.

Sådan lyder kritikken fra den svenske pendant til Datatilsynet. I broderlandet hedder det Datainspektionen.

Det skriver svt.se.

Det er ikke kundernes penge, der er direkte i fare for at blive nappet.

Men derimod de personlige oplysninger, der er bundet sammen med en bankkonto. Oplysninger, der kan misbruges i andre sammenhænge.

"For eksempel hvad har du købt, har du været hos en læge og betalt en lægeregning, hvor meget får du i løn, og hvilke lån har du."

Det fortæller Adolf Slama, der er it-sikkerhedsekspert hos Datainspektionen til den svenske webside.

"Så lukker vi for Danske Banks app"

Kritikken er klar:

Hvis en uvedkommende person får fat i personnummer og password, kan der logges på den pågældende netbank fra en hvilken som helst telefon, blot den er forsynet med bankens app.

Datainspektionen har specielt langet sikkerhedskritik ud til store danske banker som Danske Bank, Nordea og Handelsbanken med et krav om, at de får styr på sikkerheden.

Nordea og Handelsbanken har indgået en aftale med Datainspektionen om, at deres app begrænses til én enhed, hvilket er et quick-fix, der løser problemet.

Danske Bank har valgt en anden tilgang til at løse problemet.

Banken vil bruge kundens adfærdsmønster som en del af login-processen. Det handler eksempelvis om den hastighed, som kunden taster sin adgangskode.

Løsningen er dog ikke faldet i Datainspektionens smag, og derfor er Danske Bank blevet bedt om at finde en bedre og mere sikker løsning.

Kommer der ikke en passende løsning, falder hammeren.

"Vi vil følge op på sagen. Hvis de (Danske Bank, red.) ikke ændrer noget, så kan vi forbyde deres app," siger Adolf Slama til svt.se.

Læs også:

Her er de mobile betalings-løsninger, der skal erstatte din pung

Din smartphone er en tikkende sikkerhedsbombe

De bedste apps til at beskytte din smartphone

Få overblikket: Sådan sikrer du din smartphone

Her dræber vi to myter om antivirus på telefonen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere