Artikel top billede

Her dræber vi to myter om antivirus på telefonen

Antivirus dræner telefonens batteri og koster en bondegård. Sandt eller falsk? Det kan du læse her. Se også hvor mange CW-læsere, der bruger antivirus på den smarte mobil.

Sikkerhedsprodukter på computeren har bidt sig fast i de danske brugere.

Helt det samme kan man ikke sige, når det handler om den smarte telefon, der i stigende omfang overtager computerens arbejdsområder, eksempelvis til besøg i netbanken eller e-handel.

For at få et mere præcist overblik over, hvor udbredt sikkerhedsprodukter er på mobilos, har vi spurgt Computerworld-læserne, om de bruger antivirus på telefonen.

En ud af tre

I en periode på 24 timer har vi modtaget 330 stemmer, og resultatet kan du se her:

En ud af tre har et antivirus-produkt på sin smartphone, mens to ud af tre er i risikozonen for at blive offer for malware eller andet ondsindet kode.

Sikkerhedsniveauet på telefonen minder således langt fra om det, vi kender fra pc-verdenen.

Måske er risikoen heller ikke helt så stor, men non-profit organisationen AV-Comparatives har mellem november 2012 og maj 2013 fundet 7.175 forskellige malware- og gråzone-programmer til Android.

I øjeblikket plages Asien mest af ondsindet software.

Trods en vurdering af, at risikoen er lav i Europa, anbefaler AV-Comparatives stadig, at man anvender et sikkerhedsprodukt.

Android er hårdest ramt

En parallel mellem computeren og telefonen er, at de forskellige styresystemer ikke er i samme risikogruppe.

Til computeren er Linux-distributioner og OS X Mountain Lion langt fra plaget så meget af malware som Windows-platformen. 

På din smartphone er det dog open source-platformen Android, der anvendes på knap 80 procent af telefonerne, som er hårdest ramt.

Mens Windows Phone og iPhone er knap så truet.

Læs også: 20 sikkerheds-apps til Android og iPhone

Så billigt er det at anvende antivirus

To argumenter for at anvende antivirus på telefonen er, at det faktisk kan gøres ganske gratis og uden de store konsekvenser for strømforbruget.

Prisen er altid en barriere for udbredelse.

Ifølge denne test af antivirus til telefonen er der dog flere gratis alternativer, som udmærker sig ved at være blandt de bedste til at bekæmpe malware.

Et andet problem er den evige kamp om at holde telefonen gående med strøm.

Men et studie af 16 forskellige antivirus-programmer til Android viser, at de har en meget lille indvirkning på batteriforbruget.

14 af de 16 programme bruger mindre end tre procent af batteristrømmen. De to sidste konsumerede mellem tre og otte procent.

Antivirus til din smartphone bruger ganske lidt strøm. Kilde: AV-Comparatives.

Læs også:
McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig.

Stort sikkerhedshul i Android: Du kan miste alle data.

Din smartphone er en tikkende sikkerhedsbombe.

De bedste apps til at beskytte din smartphone.

Få overblikket: Sådan sikrer du din smartphone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere