Artikel top billede

Her dræber vi to myter om antivirus på telefonen

Antivirus dræner telefonens batteri og koster en bondegård. Sandt eller falsk? Det kan du læse her. Se også hvor mange CW-læsere, der bruger antivirus på den smarte mobil.

Sikkerhedsprodukter på computeren har bidt sig fast i de danske brugere.

Helt det samme kan man ikke sige, når det handler om den smarte telefon, der i stigende omfang overtager computerens arbejdsområder, eksempelvis til besøg i netbanken eller e-handel.

For at få et mere præcist overblik over, hvor udbredt sikkerhedsprodukter er på mobilos, har vi spurgt Computerworld-læserne, om de bruger antivirus på telefonen.

En ud af tre

I en periode på 24 timer har vi modtaget 330 stemmer, og resultatet kan du se her:

En ud af tre har et antivirus-produkt på sin smartphone, mens to ud af tre er i risikozonen for at blive offer for malware eller andet ondsindet kode.

Sikkerhedsniveauet på telefonen minder således langt fra om det, vi kender fra pc-verdenen.

Måske er risikoen heller ikke helt så stor, men non-profit organisationen AV-Comparatives har mellem november 2012 og maj 2013 fundet 7.175 forskellige malware- og gråzone-programmer til Android.

I øjeblikket plages Asien mest af ondsindet software.

Trods en vurdering af, at risikoen er lav i Europa, anbefaler AV-Comparatives stadig, at man anvender et sikkerhedsprodukt.

Android er hårdest ramt

En parallel mellem computeren og telefonen er, at de forskellige styresystemer ikke er i samme risikogruppe.

Til computeren er Linux-distributioner og OS X Mountain Lion langt fra plaget så meget af malware som Windows-platformen. 

På din smartphone er det dog open source-platformen Android, der anvendes på knap 80 procent af telefonerne, som er hårdest ramt.

Mens Windows Phone og iPhone er knap så truet.

Læs også: 20 sikkerheds-apps til Android og iPhone

Så billigt er det at anvende antivirus

To argumenter for at anvende antivirus på telefonen er, at det faktisk kan gøres ganske gratis og uden de store konsekvenser for strømforbruget.

Prisen er altid en barriere for udbredelse.

Ifølge denne test af antivirus til telefonen er der dog flere gratis alternativer, som udmærker sig ved at være blandt de bedste til at bekæmpe malware.

Et andet problem er den evige kamp om at holde telefonen gående med strøm.

Men et studie af 16 forskellige antivirus-programmer til Android viser, at de har en meget lille indvirkning på batteriforbruget.

14 af de 16 programme bruger mindre end tre procent af batteristrømmen. De to sidste konsumerede mellem tre og otte procent.

Antivirus til din smartphone bruger ganske lidt strøm. Kilde: AV-Comparatives.

Læs også:
McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig.

Stort sikkerhedshul i Android: Du kan miste alle data.

Din smartphone er en tikkende sikkerhedsbombe.

De bedste apps til at beskytte din smartphone.

Få overblikket: Sådan sikrer du din smartphone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere