Her dræber vi to myter om antivirus på telefonen

Antivirus dræner telefonens batteri og koster en bondegård. Sandt eller falsk? Det kan du læse her. Se også hvor mange CW-læsere, der bruger antivirus på den smarte mobil.

Sikkerhedsprodukter på computeren har bidt sig fast i de danske brugere.

Helt det samme kan man ikke sige, når det handler om den smarte telefon, der i stigende omfang overtager computerens arbejdsområder, eksempelvis til besøg i netbanken eller e-handel.

For at få et mere præcist overblik over, hvor udbredt sikkerhedsprodukter er på mobilos, har vi spurgt Computerworld-læserne, om de bruger antivirus på telefonen.

En ud af tre
I en periode på 24 timer har vi modtaget 330 stemmer, og resultatet kan du se her:En ud af tre har et antivirus-produkt på sin smartphone, mens to ud af tre er i risikozonen for at blive offer for malware eller andet ondsindet kode.

Sikkerhedsniveauet på telefonen minder således langt fra om det, vi kender fra pc-verdenen.

Måske er risikoen heller ikke helt så stor, men non-profit organisationen AV-Comparatives har mellem november 2012 og maj 2013 fundet 7.175 forskellige malware- og gråzone-programmer til Android.

I øjeblikket plages Asien mest af ondsindet software.

Trods en vurdering af, at risikoen er lav i Europa, anbefaler AV-Comparatives stadig, at man anvender et sikkerhedsprodukt.

Læs også: Du bliver altså nødt til at tage mobil sikkerhed alvorligt
 
Android er hårdest ramt
En parallel mellem computeren og telefonen er, at de forskellige styresystemer ikke er i samme risikogruppe.

Til computeren er Linux-distributioner og OS X Mountain Lion langt fra plaget så meget af malware som Windows-platformen. 

På din smartphone er det dog open source-platformen Android, der anvendes på knap 80 procent af telefonerne, som er hårdest ramt.

Mens Windows Phone og iPhone er knap så truet.

Læs også: 20 sikkerheds-apps til Android og iPhone

Så billigt er det at anvende antivirus
To argumenter for at anvende antivirus på telefonen er, at det faktisk kan gøres ganske gratis og uden de store konsekvenser for strømforbruget.

Prisen er altid en barriere for udbredelse.

Ifølge denne test af antivirus til telefonen er der dog flere gratis alternativer, som udmærker sig ved at være blandt de bedste til at bekæmpe malware.

Et andet problem er den evige kamp om at holde telefonen gående med strøm.

Men et studie af 16 forskellige antivirus-programmer til Android viser, at de har en meget lille indvirkning på batteriforbruget.

14 af de 16 programme bruger mindre end tre procent af batteristrømmen. De to sidste konsumerede mellem tre og otte procent.
Antivirus til din smartphone bruger ganske lidt strøm. Kilde: AV-Comparatives.

Læs også:
McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig.

Stort sikkerhedshul i Android: Du kan miste alle data.

Din smartphone er en tikkende sikkerhedsbombe.

De bedste apps til at beskytte din smartphone.

Få overblikket: Sådan sikrer du din smartphone.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.