Artikel top billede

(Foto: Simon Knudsen)

TDC indgår milliardkontrakt med omstridt it-firma

Telegiganten TDC har netop indgået en fire milliarder kroner stor aftale med omstridt udenlandsk leverandør, meddeler selskabets topchef.

Den kinesiske mobiludstyrsproducenten Huawei skal de næste seks år levere udstyr og drift af Danmarks største mobilnetværk.

Det er blevet en realitet, da telegiganten TDC netop har indgået aftale med producenten.

"Det er en rigtig solid aftale, vi har indgået," udtaler topchef Carsten Dilling fra TDC i en pressemeddelse.

Aftalen, som altså indirekte berører et hav af danskere, har en værdi på ikke mindre end fire milliarder kroner, oplyser TDC.

Danskerne vil hurtigt kunne mærke effekten af aftalen i form af bedre dækning og højere hastigheder på mobilt internet, lover topchefen.

"Aftalen er så ambitiøs, at vi forventer at opfylde vores forpligtelser i god tid før tidsfristen i vores 4G-licens," udtaler han videre.

Omdiskuteret sikkerhed

TDC kommer selv ind på den debat der har været om samarbejdspartnerens sikkerhed.

Her har været beskyldninger fremme om spionage, hvilket dog er blevet pure afvist.

Du kan læse om TDC og Telias tidligere udtalelser om leverandøren her.

Som alle andre aftaler, der berører kritisk infrastruktur, er også denne aftale underlagt en række strikse sikkerhedskrav, pointerer TDC.

Faktisk har TDC under forhandlingsforløbet været i tæt dialog med blandt andet Center for Cybersikkerhed, som er en del af Forsvarets Efterretningstjeneste, oplyser TDC.

"Hver gang vi i TDC indgår aftaler om vores infrastruktur, er det almindelig praksis, at vi involverer de relevante danske sikkerhedsmyndigheder. Det har vi også gjort i dette tilfælde, og vi har haft en meget intensiv, god og konstruktiv dialog med blandt andet Center for Cybersikkerhed," udtaler Carsten Dilling.

Huaweis driftscenter placeres i Danmark - formentlig på Borups Allé i København i tilknytning til TDC's driftscenter for fastnettet, oplyses det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere