Artikel top billede

Her er regeringens store it-plan: Sådan skal it gavne Danmark

Inden længe skal hele det danske velfærdssamfund gennemvædes at smarte it-løsninger, som vil ændre folkeskolen og de danske hospitaler radikalt.

Mens vi i disse år får udskiftet blanketter med online-selvbetjening og breve med digital post, venter en endnu større offentlig it-udfordring lige rundt om hjørnet:

Digitaliseringen af hele velfærdssamfundet.

Mandag løfter regeringen med tre ministre i front sløret for, hvordan den har tænkt sig at håndtere store områder som sundheds-it, digital undervisning i landets folkeskole og konkrete tiltag på socialområdet.

Det sker på et pressemøde på Ørestaden Plejecenter, hvor ministrene vil forklare, hvordan vi får mere og måske også ligefrem bedre velfærd for pengene ved et markant skarpere it-fokus.

Mens digitaliseringen af kommunikationen mellem det offentlige, borgere og virksomheder står for forventede besparelser i den lave ende af den encifrede milliardskala inden 2015, så er det næppe helt skævt at gætte, at velfærdsdigitaliseringen inden 2020 vil generere tocifrede milliardbesparelser.

Det kan du forvente

Digitaliseringsstyrelsens direktør Lars Frelle-Petersen har tidligere på året været inde på telemedicin som et område, der stensikkert bliver en del af den fællesoffentlige strategi for digital velfærd frem mod 2020.

Blandt andet vil der i strategien komme konkrete mål for telemedicin, hvor store dele af landets patienter med rygerlunger (KOL) inden for en overskuelig årrække kan forventes at bliver it-overvåget og -kontrolleret i deres egne hjem frem for at blive indlagt på et hospital over længere tid.

Det skønnes, at 430.000 danskere har KOL, mens Statens Institut for Folkesundhed oplyser, at der er 11.000 til 12.000 ambulante tilfælde om året.

Da Computerworld talte med Lars Frelle-Petersen omkring de kommende velfærds-tiltag, kommenterede han blandt andet, at eksempelvis indførelsen af telemedicin næppe bliver et valg i fremtiden, fordi det vil være for dyrt at satse på både hospitalsindlæggelser og telemedicin.

Selvrettende opgaver og fjernundervisning i den danske folkeskole og smart dataudveksling på socialområdet er givetvis også på menuen, når konkrete indsatsområder og tidsplaner bliver præsenteret på pressemødet.

Læs mere om den offentlige sektors næste store digitalisering-bølge på mandag hos Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere