Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Den nye it-virkelighed: Opkomlinge kan mase Microsoft, Oracle og Cisco

Vi står ved et vendepunkt inden for indkøb af it.

Indkøb af it tordner derudaf og sætter nye rekorder år for år.

Til næste år venter analysehuset Gartner, at de globale it-investeringer vil nå et foreløbigt højdepunkt.

Gartner forventer nemlig, at der i 2014 vil blive indkøbt it verden over for i alt 20,9 billioner kroner - altså 20,9 millioner millioner kroner.

2014 vil samtidig markere begyndelsen på det, som Gartner kalder den "digitale industrielle økonomiske æra."

Det forventede it-forbrug i 2014 er 3,6 procent højere end forbruget i 2013, som ellers også ligger på rekord-niveau.

Der er it i alting

Ifølge Gartner indikerer de eskalerende beløb, at alle erhvervslivets budgetter efterhånden er it-budgetter, ligesom alle virksomheder på en eller anden måde er it-virksomheder, hvis forretning er baseret på it-teknologi i en eller anden udstrækning.

Gartner peger på, at de traditionelle it-leverandører vil få kam til deres hår i den kommende tid. Allerede i dag bliver flere af de store, gamle it-virksomheder i høj grad udfordret af nye opkomlinge, og den tendens vil fortsætte i de kommende år.

Det mærkes ikke mindst inden for nyere teknologi-områder som cloud og mobile, hvor ældre teknologier ikke er så relevante, og hvor kunderne ikke lægger nogen særlig værdi i, at man har opbygget et solidt renommé som ældre it-firma.

"It-leverandørernes strategier, salgs-styrker og partner-økosystemer er udfordret af nye konkurrenter, nye købs-mønstre og nye forretnings-modeller," lyder det fra Gartner.

De store gamle trues

Analysehuset peger på, at digitaliseringen har sat ekstra meget skub i nye iværksætter-miljøer, der drejer om ny teknologi og nye, digitalt prægede tankesæt.

"Det er langt fra sikkert, at leverandører, der i dag er førende - som Cisco Systems, Oracle og Microsoft - også bliver førende i den digitale industrielle økonomi," lyder det fra Gartner.

Ifølge analysehusets beregninger vil mere end 80 procent af it-investeringerne i 2017 gå til mobility-orienterede teknologier.

Læs også:

Læg mærke til manden med denne titel: CDO'en kommer

Guide: Sådan skaber du det mest effektive it-team

It-drevet innovation behøver ikke at være svær og dyr

Fremtidens app-model: Her er der penge at hente

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere