Artikel top billede

Sådan går det med Windows 8 på danske arbejdspladser

Virksomhederne har fra starten af været meget skeptiske over for Microsofts Windows 8. Her kan du se, hvordan det går med udbredelsen af det nye styresystem på de danske arbejdspladser.

De fleste virksomheder var til at starte med noget tilbageholdende med at satse på Microsofts Windows 8.

Styresystemet var lidt for anderledes, mente mange, og desuden var Windows 7 bare et rigtig godt styresystem - så hvorfor opgradere?

I sidste uge meldte rådgivningsfirmaet Gartner ud, at mange virksomheder fortsat vælger at satse på Windows 7 frem for Windows 8.

"Der er stor sandsynlighed for, at virksomheder vil blive på Windows 7 så længe som muligt," udtalte Gartner-analytiker Michael Silver og forklarede, at virksomhederne standardiserer på Windows 7/Office 2010 og derfor ignorerer Microsofts nye versioner.

Frygter ekstra arbejde

Dette skyldes ikke bare, at virksomhedernes medarbejdere skal lære en helt ny brugergrænseflade at kende i Windows 8, samtidig med at it-afdelingen skal sikre, at alle applikationer fungerer på det nye system.

Det er også et problem for mange it-afdelinger, at Microsoft indfører nye opdateringscyklusser med Windows 8, mener Gartner.

Eksempelvis er Windows 8.1 netop frigivet , og mange venter, at Windows 8.2 vil være klar om et års tid fra nu af.

"Den højere hastighed er absolut det største smertepunkt. Problemet med hurtigere release-cyklusser er, at [virksomheder] ikke ved, om deres apps vil virke på hver enkelt nye version af Windows og IE," udtaler Michael Silver fra Gartner.

Computerworld bad i forbindelse med Gartners seneste udtalelse læserne fortælle, om Windows 8-situationen på deres arbejdspladser.

Se resultatet på næste side.

Sådan ser det ud i Danmark

870 læsere af Computerworld har svaret på spørgsmålet "Har din arbejdsplads skiftet til Windows 8?"

Af dem svarer 39 procent: "Nej, og det kommer vi heller ikke til."

Der er yderligere 31 procent, der svarer "Nej, men det er muligt, at det sker på et tidspunkt."

Det betyder, at i alt 70 procent af læserne er på arbejdspladser, der endnu ikke har taget Windows 8 i brug her et år efter, at Microsoft lancerede Windows 8.

Så mange bruger Windows 8

Der er dog også lidt fremgang at spore for Microsoft, for ni procent af læserne svarer faktisk: "Ja, vi har allerede en fuld udrulning af Windows 8."

Fra yderligere syv procent lyder det: "Vi er i gang med at skifte til Windows 8."

Læserundersøgelsen giver en indikation af, hvordan situationen ser ud på de danske arbejdspladser, men rummer en del usikkerhed, da tallene kan dække over, at mange personer fra den samme arbejdsplads har stemt. 

Ser man på FDIM's statistik over operativsystemernes markedsandele i Danmark, ligger Windows 8 nu på lige knap seks procent mod 44 procent til Windows 7.

Hvis du selv er i tvivl om, hvorvidt du skal holde fast i din nuværende version af Windows eller satse på det nye Windows 8, kan du læse en guide til, hvordan man træffer valget her.

Læs også:

Derfor frygter mange virksomheder Windows 8

Nu starter nedtællingen til Windows 8.1 på din maskine

Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg

Skal du satse på Windows 8.1? Her er anbefalingen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere