Artikel top billede

Sms'en i frit fald: Danskerne gider den ikke mere

Engang var det ultra-cool at sende en sms, men nu er danskernes interesse ved at fordampe. Se her, hvilke nye teknologier, der tager over.

Mens det mobile bredbånd stormer frem med stadig flere brugere og et højere data-forbrug, så er danskerne for alvor begyndt at vende rygget til sms'en. 

Det kan man læse i telestatistikken fra første halvår 2013 fra Erhvervsstyrelsen.

"Antal afsendte sms-beskeder er det seneste år faldet fra 5.761 millioner til 5.004 millioner. Det svarer til et fald på 13,1 procent," skriver Erhvervsstyrelsen.

"De årlige fald i antallet af sendte sms'er har aldrig været større. Således blev der sendt 519 millioner færre sms'er i første halvår 2013 end i halvåret før. Hidtil var det
største fald på 259 millioner sms'er fra andet halvår 2011 til første halvår 2012."

At sms'en for alvor er ved at miste noget af den popularitet, den ellers har nydt godt af i adskillige år, kan der ikke længere herske megen tvivl om.

Erhvervsstyrelsen skriver:

"Hvis man sammenligner antallet af afsendte sms'er i første halvår 2013 med første halvår 2010, hvor antallet af sms'er toppede, så er der forsvundet 1,6 milliarder afsendte sms'er, eller hvad der svarer til en nedgang på 24,4 procent."

Sådan kommunikerer vi i stedet

Det betyder dog ikke, at vi er blevet trætte af at skrive til hinanden fra mobiltelefonen - i stedet foregår meget af kommunikationen blandt andet via Facebook, iMessage, WhatsApp og andre chat-tjenester.

Mms'erne klarer også klarer sig fint - men denne måde at kommunikere på kan dog slet ikke sammenlignes med sms'erne i omfang.  

"Modsat udviklingen for sms'er så stiger antallet af mms per abonnement kraftigt, men fra et betydeligt lavere niveau. Per abonnement stiger antallet af mms'er fra 9,0 i første halvår 2012 til 12,4 i første halvår 2013 eller fra 1,5 om måneden til 2,0 mms'er om måneden pr. abonnement."

Telestatistikken viser også, at datatrafikken fra mobiltelefoner er vokset med cirka 127 procent over det seneste år. Læs mere om den udvikling her.

Læs også:

Helt vildt: Så meget mobil-data bruger danskerne

Sådan får du bedre mobildækning på dit kontor

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere