Artikel top billede

(Foto: /)

Sådan får du bedre mobildækning på dit kontor

I mange bygninger har mobilsignalerne svært ved at trænge igennem murene. Se her, hvordan mange løser det problem.

"Hallo, du faldt vist lige ud? Er du der? Hallooo?!"

Du er næppe den eneste, der fra tid til anden oplever, at mobiltelefonen falder ud eller ligefrem mister forbindelsen, når du er indendørs.

Bor eller arbejder du i en moderne, top-isoleret bygning, er det A-energimærke, der mindsker din elregning, også med til at mindske styrken på de trådløse signaler.

Det er formentlig en af forklaringerne på, at salget af såkaldte femtoceller, der bruges til at forstærke signalerne indendørs, stiger ganske voldsomt.

Antallet af installerede femtoceller i virksomhederne steg med 70 procent fra 2012 til 2013, skriver analysefirmaet ABI Research.

Frem mod år 2018 vil antallet af femtoceller, der sendes afsted fra fabrikkerne, blive tidoblet til ialt 37 millioner på globalt plan i 2018. ABI Research skriver blandt andet:

"Virksomheder går væk fra de traditionelle arbejdsmiljøer og engagerer sig mere i teknologier og kommunikationstrends for at øge effektiviteten. Femtoceller kan opfylde grundlæggende krav til tale og tilbyde andre former for services, der skræddersyes til at passe til forskellige virksomheds-størrelser og forretninger, eksempelvis unified communications og mobile services."

En femtocelle er en lille boks i stil med en Wi-Fi-router, der placeres indendørs.

Den er koblet til en bredbåndsforbindelse og kan således modtage signalet fra en mobiltelefon eller en 3G/4G-dongle og sende det videre ud til operatørens netværk via bredbåndsforbindelsen.

Sådan opstår problemerne

I sidste uge kunne DR Nordjylland fortælle, at det øgede fokus på isolering af byggeri har den ulempe, at mobilsignalerne forringes kraftigt. 

Professor Gert Frølund fra Aalborg Universitet fortæller, at det er et generelt problem, når der bliver bygget nye huse og bygninger.

Et eksempel er det nye Sundhedshus i Aalborg Øst, der blandt andet indeholder læge, apotek, fitnesscenter og nærpolitiet.

"Vi oplevede ret hurtigt, at brugerne af huset inklusiv os selv måtte konstatere, at der ikke er nogen mobildækning inde i huset," udtaler Ole Nielsen, der er direktør i Himmerland Boligforening, der driver sundhedshuset, til DR Nordjylland.

Himmerland Boligforening må nu sætte ekstra antenner op til en pris på omkring 200.000 kroner, skriver DR.

Der findes flere måder at komme problemet med ringe indendørs mobildækning til livs.

Flere mulige løsninger på ringe dækning

I marts måned skrev Erhvervs- og Vækstministeriet i en stor rapport om mobildækning i Danmark, at radiosignaler har svært ved at trænge igennem bygninger, blandt andet på grund af isoleringen, og at mobilselskaberne derfor bør markedsføre femtoceller og minibasestationer.

Begge former for løsninger kan ifølge rapporten have en væsentlig effekt i forhold til at at skabe bedre indendørs dækning i både private hjem og på arbejdspladser.

Selvom teleselskaberne investerer massivt i 3G- og 4G-netværk i disse år, er det stadig de trådløse Wi-Fi-netværk, der står for størstedelen af den datatrafik, der sendes til og fra vores mobile dimser.

EU har for nylig offentliggjort en rapport, der konkluderede, at 71 procent af den datatrafik, der blev leveret til smartphones og tablets i EU i 2012, blev sendt via en Wi-Fi-forbindelse.

Det ventes, at Wi-Fi vil stå for 78 procent af trafikken i 2016 - og at man til den tid kan spare op imod 200 milliarder euro på mindre omkostninger til mobilnetværk ved at lade Wi-Fi stå for så stor en del af trafikken.

Læs også:

Derfor er Wi-Fi altafgørende for det mobile netværk

Sådan undgår vi overbelastede mobil-netværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere