Artikel top billede

Nye rygter: Nokias Androidtelefon vil være uden Google

Nokia er på vej med en Androidtelefon - men uden adgang til Google-apps.

Nokia vil fremvise en ny telefon med Android-styresystemet til Mobile World Congress i Barcelona om to uger.

Man skulle tro, at Google jubler og klapper i deres hænder, men ak nej.

Ifølge unavngivne kilder, der har snakket med Wall Street Journal, vil Nokiatelefonen ikke understøtte Googles app-butik eller Googles andre egne apps såsom Gmail, Calendar, Maps og lignende.

I stedet vil Nokiatelefonen komme med Nokias 'Here Maps' og Nokias egen App Store.

Google har endnu ikke kommenteret Nokias mulige androidtelefon, hverken i dag eller sidste år, da de første rygter om en finsk androidtelefon begyndte at florere.

Nokia har ifølge Computerworld News heller ikke ønsket at kommentere historien.

Et stigende problem for Google
Mobile enheder, der kører en Androidkerne, men ikke understøtter Googles programmer, er et stigende problem for Google, mener nogle analytikere.

Researchfirmaet ABI skrev for to uger siden en rapport om netop emnet "forked Android-devices", altså Androidtelefoner der ikke har direkte samarbejde med Google.

Her konkluderede ABI, at næsten 25 procent af de 221 millioner solgte Androidtelefoner i fjerde kvartal 2013 var "forked versions", hvilket er en stigning på 22 procent siden sidste år.

Det handler blandt andet som telefoner fra Xiaomi, Coolpad, Giomee og andre i Android Open Source Projekt, der alle bruger 'Forked versions', af Android, og ødelægger derfor Googles mulighed for at tjene penge på Androids økosystem.

Også Amazons 'Kindle' bruger en Google-løs version af Android, og har i stedet deres egen butik med apps.

Microsoft og Android
Nokia blev sidste år opkøbt af Microsoft for små 40 milliarder kroner og bruger som bekendt Windows Phone på de mobile platforme.

Microsoft ser højst sandsynligt Androidtelefonen fra Nokia som en mulighed for at komme ind på udviklingsmarkeder som Kina, Indonesien, Indien og Brasilien.

Her er det vigtigt at fange de nye forbrugere, der skal ind på smartphone-markedet, mener analytikerne.

"Hvad end Nokia er i færd med, kan du være helt sikker på, at intet i telefonen vil føre tilbage til Google," forklarer Caroline Milanesi, analytiker hos Kantar WorldPanel.

Og at sælge en billig Androidtelefon til udviklingsmarkederne handler i den grad om at få førstegangskøberne til at elske Nokia.

Får køberne smag for Nokia, vil de vende tilbage, og til den tid købe de dyrere og mere funktionelle Windows Phone-telefoner, mener analytikerne.

Læs også: Lækket foto: Nokia kan være på vej med Android-telefon

Læs også: Kæmpetelefoner fra Nokia skal slås med de store Android-drenge

Læs også: Nokia er kongen af Windows Phone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere