Artikel top billede

WhatsApp har omkring 450 millioner brugere, der kan sende gratis beskeder til hinanden.

WhatsApp: Sådan kommer vi til at fungere hos Facebook

WhatsApp fortæller nu, hvordan fremtiden bliver, når Facebook overtager den sociale beskedtjeneste for svimlende 100 milliarder kroner.

Mark Zuckerbergs beslutning om at købe WhatsApp for omkring 100 milliarder kroner - og dermed overtage de omkring 450 millioner brugere - er ikke blevet mødt med jubel alle steder.

To privacy-grupper har bedt de amerikanske myndigheder om at stoppe Facebooks overtagelse af WhatsApp, indtil det er blevet klarlagt, om en række privacy-bekymringer er berettigede.

De går særligt på, om Facebook vil anvende bruger-data fra WhatsApp til reklamer og lignende - noget som WhatsApp som selvstændigt selskab ikke har tradition for at gøre.

I stedet har WhatsApp skabt sig et ry som et selskab, der værner om brugernes privatliv - formentlig en af årsagerne til, at WhatsApp er blevet så populært.

"Lad mig lige sætte dette helt på plads"

Privacy-polemikken får nu WhatsApp-stifter Jan Koum til at fare til tasterne. I et blogindlæg afviser han de - ifølge ham - ukorrekte rygter om, hvad der kommer til at ske med brugernes data fremover.

"Vi byggede WhatsApp ud fra et mål om, at vi ville vide så lidt som muligt om dig"

Jan Koum er selv vokset op i det gamle Sovjetunionen, hvor overvågningen var en del af dagligdagen, og det ønsker han for alt i verden at hindre kan ske via WhatsApp, forklarer han.

"Respekt for dit privatliv er kodet ind i vores DNA, og vi byggede WhatsApp ud fra et mål om, at vi ville vide så lidt som muligt om dig: Du er ikke nødt til at give os dit navn, og vi beder ikke om din e-mail-adresse. Vi kender ikke din fødselsdag. Vi kender ikke din adresse. Vi ved ikke, hvor du arbejder," skriver Jan Koum og fortsætter:

"Vi ved ikke, hvad du kan lide, hvad du søger efter på internettet eller indsamler din placering via GPS. Der er ikke noget af den slags data, der nogensinde er blevet indsamlet og opbevaret af WhatsApp, og det har vi ingen planer om at ændre."

"Hvis det at indgå et partnerskab med Facebook betød, at vi var nødt til at ændre vores værdier, havde vi ikke gjort det," skriver WhatsApp-stifteren, der dermed forsøger at hindre, at Facebooks overtagelse af WhatsApp kan løbe ind i problemer.

Zuckerberg afviser også

Både Mark Zuckerberg og Jan Koum holdt i øvrigt taler på Mobile World Congress i Barcelona for nogle uger siden.

Et konkret spørgsmål fra salen til Zuckerberg gik på, om Facebook vil udnytte data fra WhatsApp, der ellers er kendt for ikke at gemme eller anvende data fra brugernes beskeder til reklamer?

"Svaret er, at det overhovedet ikke vil ændre sig. Visionen er, at tjenesten skal forblive præcis den samme. Det er den tjeneste, folk ønsker, så jeg synes, at det ville være ret fjollet af os at ændre det," lød det meget direkte svar fra Zuckerberg.

Læs også:

Dette kan stoppe Facebooks milliard-opkøb af Facebook

Mark Zuckerberg: Her er mit næste store projekt

WhatsApp-stifter: Sådan vil vi bruge de 100 milliarder fra Facebook




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere