Artikel top billede

Facebook køber kæmpe-konkurrent for 100 milliarder kroner

Opdateret: Mark Zuckerberg og Facebook køber en af verdens mest populære apps for et kæmpe milliard-beløb. Få forklaringen her.

Facebook køber den populære app WhatsApp for et beløb, der svarer til lige omkring 100 milliarder kroner.

Det meddelte selskabet sent onsdag. I en besked på Facebook fra Mark Zuckerberg lyder forklaringen:

"Vores mission er at gøre verden mere åben og sammenkoblet. Det gør vi ved at bygge services, der hjælper mennesker med at dele en hvilken som helst slags indhold med en hvilken som helst gruppe mennesker, som de ønsker."

"WhatsApp vil hjælpe os med at gøre dette ved fortsat at udvikle en service, som mennesker rundt omkring på kloden elsker at bruge hver eneste dag," skriver Mark Zuckerberg. 

Læs også: Derfor betaler Facebook 100 milliarder kroner for firma med 50 ansatte - her er planen.

Så meget betaler Facebook

Beløbet på 19 milliarder dollar - eller omkring 100 milliarder kroner - er på alle måder gigantisk. 

Til sammenligning var prisen kun 9,8 milliarder kroner, da Google i 2006 opkøbte YouTube, og Nokia, som Microsoft er ved at købe, koster lige omkring 40 milliarder kroner. 

Det skal dog tilføjes, at omkring 12 milliarder af de dollar, Facebook betaler for WhatsApp, skal falde i form af Facebook-aktier. 

Derudover skal der omkring fire milliarder dollar på bordet i form af kontanter, og yderligere tre milliarder skal betales til stifteren af WhatsApp, Jan Koum, og de øvrige medarbejdere, også i form af aktier. 

WhatsApp har omkring fem år på bagen og har i dag 50 medarbejdere. 

Derfor køber Facebook WhatsApp

Det er ikke svært at forstå, at Facebook kan se muligheder i at eje WhatsApp, der lader brugerne sende gratis beskeder til hinanden fra deres smartphones.

Det er samme koncept, Facebook selv har i form af Facebook Messenger, men ved at nuppe WhatsApp kan Mark Zuckerberg og Facebook få en endnu mere dominerende position på området.

WhatsApp har omkring 450 millioner brugere, og der kommer omkring en million nye brugere til hver eneste dag.

"WhatsApp er en simpel, hurtig og stabil mobil besked-tjeneste, der bruges af over 450 millioner mennesker på alle større mobil-platforme," skriver Mark Zuckerberg.

"WhatsApp vil fortsætte med at fungere uafhængigt hos Facebook. Produkt-roadmap'en vil forblive uændret, og teamet vil blive i Mountain View."

"Over de næste par år vil vi arbejde hårdt på at hjælpe WhatsApp med at vokse og at koble hele verden sammen," lyder det videre fra Facebook-stifteren, der altså tilsyneladende ikke har tænkt sig bare at sluse WhatsApp-brugerne ind i Facebook Messenger.

Mark Zuckerberg skal i næste uge holde en keynote-tale på verdens største mobilkonference, Mobile World Congress i Barcelona, så mon ikke WhatsApp-købet bliver et stort tema der.

Læs mere om forventningerne til Zuckerberg og de andre talere på MWC 2014 her.

Læs også: Derfor betaler Facebook 100 milliarder kroner for firma med 50 ansatte - her er planen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere