Artikel top billede

Must Have: Her er forårets seks fedeste smartphones

Her er seks gode bud på high end-telefoner, som rammer Danmark i løbet af foråret og den tidlige sommer. Og en enkelt outsider.

Hvert forår kommer langt de fleste smartphone-producenterne med deres nye bud på den næste store smartphone, og i år er ingen undtagelse.

Nye bud fra både Samsung, Nokia og HTC virker spændende, og imens vi venter endnu på den reelle tronfølger til LG's G2-model fra sidste år, kan vi med rette kigge efter den nye dreng i klassen, One-Plus' One, som måske kan blive sommerens store hit.

Samsung Galaxy S5

Det er vitterligt kun Apples frigivelser, der kan opnå mere hype end Samsungs lanceringer.

Tilbage i februar offentliggjorde den koreanske it-gigant sit årlige flagskib, denne gang Galaxy S5. Galaxyserien er en gigantisk succes for Samsung, og S5 er ingen undtagelse. Fyldt med alverdens features og - til tider - gimmicks er Samsung Galaxy S5 en af de bedst udstyrede Android-telefoner på markedet.

Blandt andet har telefonen fingerscanner, pulsmåler og er stød- og vandafvisende. Til gengæld har Samsung - til manges skuffelse og undren - stadig kun udstyret telefonen med et plastik-cover.

Telefonen koster 5.495 kroner og er til salg i de
danske butikker.

Nokia Lumia 930

Microsoft offentliggjorde sit nye Windows Phone 8.1-system på den årlige Build-konference i starten af april, og på samme tid offentliggjorde Nokia sine nyeste smartphones, Lumia 630 og
930.

Sidstnævnte er Nokias nye flagskib, der med fuld HD-skærm, Windows Phone 8.1 og et monster af hardwarespecifikationer overtager pladsen fra den ellers gode Lumia 925, der tidligere har været en af de bedste Windows Phones på markedet.

Selvom Windows Phone er kendt for at være velfungerende uden at kræve en kraftig hardware, så er 930 alligevel udstyret med en quadcore snapdragon 800-processor.

Telefonen rammer Danmark og resten af Europa i starten af juni, hvor også en dansk salgspris vil blive offentliggjort.

Sony Z2

Sony Z2

Først kom Sony med Xperia Z, så kom - logisk nok - Z1 og efter en del mindre modeller i samme familie kommer nu efterfølgeren Z2. Telefonen er støv- og vandtæt-, og næsten samme design som forgængeren.

Telefonen kommer med opdateret indmad, en HD-skærm på 5,2 tommer og et 20 megapixel kamera, som kan filme i 4K-formatet. En imponerende feature, som selvfølgelig kræver, at du har et 4K-fjernsyn, der kan afspille videoen.

Telefonen forventes at blive sat til salg den 13. maj og vil koste godt 5.000 kroner.

Den anmelderroste, den kommende og jokeren

HTC One M8

HTC lancerede tidligere på måneden sin nyeste mobiltelefon, som hurtigt blev rost til skyerne for alt, hvad den kan tilbyde.

Med det samme navn som sidste års model, HTC One, placerer den sig på den absolutte top af Android-smartphones.

Omkranset af en skal af aluminium ligger en telefon med et bæst af en processor, 4G og en smuk skærm med fuld HD. En skærm, som man kun kan blive imponeret af. Farverne er flotte, sort er knaldsort og hvid er lige så hvid som tøjet i en vaskepulverreklame.

Der er absolut intet at klage over. Computerworld testede HTC One (M8) og gav den seks ud af seks stjerner.

Den koster omkring de 6.000 kroner og fås i butikkerne nu.

Du kan læse Computerworlds fulde anmeldelse her.

LG G3

Sidste år modtog LG mange rosende ord og priser for G2-modellen, som absolut var en af årets bedste telefoner. mens de andre producenter på markedet allerede har været ude med deres 2014-modeller, går LG stadig stille med dørene.

Rygter kommer dog stadig sivende om en G3-model, der efter sigende skulle have en skærmopløsning på 2K - altså forbløffende 2560 x 1440. Rygter taler også om en octocore og et lignende design som G2, hvor alle hardware-knapperne sad på bagsiden.

Pris og dato er endnu ukendt, men rygterne taler for en offentliggørelse den 27. maj.

OnePlus One

Et nyt smartphone-firma er på trapperne til at bevise, at det kan lave en rigtig "iPhone-killer".

One hedder telefonen fra firmaet OnePlus, og telefonen kommer udstyret med  CyanogenMod som styresystem, en specialbygget version af  Android, som normalt associeres med folk, der 'hacker' deres egne telefoner.

Telefonen kommer i et minimalistisk design uden logoer og med udskiftelig bagside, hvor covermulighederne blandt andet omfatter bambus, kevlar, denim og mahogni.

Telefonen kommer til salg i slutningen af andet kvartal og vil ifølge One-Plus blive solgt til en pris på 2.099 kroner for 16 gigabyte-versionen.

Du kan læse mere om One-Plus One her.

Er der andre smartphones fra forårets, som vi har glemt på vores liste, eller ser du mest af alt bare frem til, at Apple fremviser deres kommende iPhone til september?

Læs også: Her er taberne på det danske smartphone-marked

Læs også: Overblik: Alt dette kan din smartphone lige om lidt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere