Artikel top billede

Samsung på vej med et smartwatch, som rent faktisk er en smartphone

Smartwatches er det helt store inden for teknologiens verden, og nu kommer der nye rygter om, at Samsung er på vej med et smartwatch, som ikke skal bruge en tilhørende smartphone for at virke optimalt.

Det virker mest af alt som en gammel drøm for nørder, når tankerne flyver hen over smartwatches. At have et ur på armen, som i bedste James Bond-stil kan klare opkald, og som kan vise data og information, som Pipboy-armcomputeren i spillet Fallout.

Alene tanken får det til at klø længselsfuldt på håndleddet.

Forsøgene indtil nu har dog været så som så, men nu er Samsung, den nuværende konge af smartphonemarkedet, på vej med et smartwatch, der fungerer uden at være parret med en smartphone i lommen.

Det skriver Wall Street Journal, der har været i kontakt med flere anonyme kilder hos Samsung.

Ifølge den amerikanske avis vil Samsung inden for de næste par måneder offentliggøre uret, som skulle kunne modtage og foretage opkald, uden at det skal gå igennem en smartphone, som tilfældet er nu.

Det vil også kunne tage billeder, sende e-mails og sms'er, have GPS og Bluetooth sammen med en hjertemåler, forklarer kilderne tæt på Samsung.

Tizen - ikke Android

Smartwatchet, der endnu ikke har et navn, vil blive udstyret med Samsungs eget styresystem - ligesom deres tidligere smartwatches - Tizen og altså ikke Googles for nyligt offentliggjorte Android Wear.

Samsung er den store konge af det relativt lille marked for smartwatches, hvor også Sony og Pebble har markedsandele.

Samsung selv har allerede fire ure på markedet, hvor det nyeste er Gear 2 og Gear Fit.

Men alle urene - inklusive Samsungs andre - kræver en smartphone i lommen, hvor information og netværk skal komme fra.

Samtidig mener flere analytikere, at smartwatches endnu ikke har bevist, hvorfor de overhovedet skal være på markedet.

"Der er stadig mange ubesvarede spørgsmål om, hvorfor folk overhovedet behøver at købe et smartwatch. Samsung har sat sig som dominant faktor på wearables, men det vil tage lang tid - og en del overtalelse af kunderne - før det kommer til at give penge for dem," siger Lee Soung-woo, analytiker hos IBK Securities i Seoul, til Wall Street Journal.

Læs også:

Nu kommer en helt ny type smart ur

Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Nye rygter: Nu kommer Googles eget lækre smartwatch - se planerne her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere