Artikel top billede

Snedigt Windows-hack sikrer nye opdateringer til XP

Der er fundet en smart måde at sikre nye opdateringer til Windows XP på. Men det er en rigtig skidt idé, mener Microsoft, der anbefaler, at man i stedet opgraderer til et nyt styresystem.

It-kyndige folk har fundet en smart måde at snyde Windows XP på: Ved hjælp af et simpelt hack er det muligt at sikre fortsatte opdateringer af XP - som Microsoft jo ellers er stoppet med at sikkerhedsopdatere.

Flere medier, heriblandt Betanews og ZDNet, fortæller, at det er muligt at få tjenesten Windows Update til at opdatere maskinerne ved at få dem til at at se ud som Windows Embedded POSReady 2009-maskiner, der vil modtage opdateringer til og med april 2019.

Du kan se selve hacket beskrevet hos Betanews her

Tricket er naturligvis ikke nogen specielt holdbar erstatning for et moderne, officielt sikkerheds-supporteret styresystem, men da de forskellige Windows-styresystemer deler en del kodelinjer, er ideen heller ikke helt hen i vejret.

Efter at historien har floreret i et par dage på diverse online-medier, har Microsoft sendt en udtalelse til ZDNet:

"Vi er blevet opmærksomme på et hack, der sigter efter at levere sikkerhedsopdateringer til Windows XP-kunder. De sikkerhedsopdateringer, der kan installeres, er rettet mod Windows Embedded og Windows Server 2003-kunder og beskytter ikke Windows XP-kunder fuldt ud."

"Windows XP-kunder løber også en betydelig risiko for at få funktions-problemer på deres maskiner, hvis de installerer disse opdateringer, da de ikke er testet på Windows XP," lyder det fra Microsoft til ZDNet.

It-giganten anbefaler, at man i stedet opgraderer til et nyt Windows-styresystem.

Stadig en del XP-brugere

XP anvendes ifølge målinger fra StatCounter stadig på 17,6 procent af verdens computere, så selv om der er sket et betydeligt fald, er det 13 år gamle styresystemet endnu ikke lagt i graven hos brugerne.

Det er efterhånden længe siden, at Microsoft meddelte, at supporten af Windows XP ville ophøre den 8. april 2014.

Det er normal praksis, at supporten af styresystemer ophører før eller siden, men med XP har det givet betydelige udfordringer for både Microsoft og kunder, fordi så mange maskiner stadig kører med XP - heriblandt pc'er på hospitaler, bankautomater og helt almindelige forbruger-computere.  

Hvis du stadig har en XP-maskine, kan du med fordel se vores ultimative overlevelsesguide til Windows XP-brugerne her.

Læs også:

Her er den ultimative overlevelsesguide til Windows XP

Vil ikke slippe Windows XP: Så mange har stadig Windows XP

Har Microsoft virkelig lige åbnet sluserne for XP-hackerne?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere