Artikel top billede

Slut med irriterende kabler: Helt trådløse computere på vej

Snart er det slut med irriterende opladere, HDMI-kabler og kabler til skærme. Med ny super-teknologi vil alt kunne klares hundrede procent trådløst.

Vi kender det alle sammen: Bedst som man sidder og er godt i gang, melder den bærbare computer, at batteriniveauet er lavt, og irriteret er man nødt til at trække opladeren og den efterfølgende krøllede hale af ledninger op af tasken og få rettet det hele ud og monteret, inden man kan komme videre.

Finder du det irriterende, er der godt nyt på vej.

Amerikanske Intel er nemlig godt i gang med at udvikle en række forskellige teknologier, der sigter mod helt at fjerne alle kabler og ledninger fra fremtidens computere.

Selskabet vil således have fjernet virvaret af strøm-kabler, monitor-stik og perifære kabler og i stedet erstatte dem med trådløse løsninger.

Det gælder eksempelvis trådløs opladning og forskellige løsninger til trådløs docking og data-overførsler.

Målet er at kunne levere en fuldkommen kabel-fri computer i 2016.

Ifølge Intel vil selskabets næste generation af Core-processorer - med arbejdstitlen Skylake - være specielt udviklet til at understøtte kabelfrie computere.

Vigtigst i udviklingsarbejdet er udviklingen af den trådløse teknologi, der skal overføre signaler til monitorer, mus, tastatur og andre enheder.

WiGig

Intel vil anvende en teknologi, der hedder WiGig, som ifølge selskabet er tre gange hurtigere end den seneste version af Wi-Fi, 802.11ac.

Selskabet mener, at WiGig-teknologien vil blive kraftig nok til helt at kunne erstatte de kabelbaserede HDMI- og DisplayPort-teknologier på computerne, som ellers i dag er de foretrukne, når der for alvor skal overføres data til eksempelvis eksterne skærme.

Intel er i fuld gang med at udvikle WiGig-moduler til både monitorer, bærbare computere og stationære computere, men også andre selskaber er på vej.

Således har Dell allerede bygget en WiGig-dock til at forbinde monitorer og pc'er.

Intel sigter imidlertid efter at få bygget WiGig-teknologierne ind i selve computerne.

Skal oplades trådløst

Når det gælder opladning, er det ideen, at en computer eller en telefon skal kunne oplades ved blot at placere den på et bord eller lignende ved hjælp af magnetisme.

Intel er allerede klar med de første prototyper, som Computerworld i Kina har set på den store Compux-messe, der løber af stablen i disse dage.

Her lyste skærmen på en bærbar computer tydeligt kraftigere og kraftigere op i takt med, at den blev båret tættere og tættere på opladningsbordet.

Intel har netop meldt sig ind i udviklings-organisationen A4WP, der arbejder på at udarbejde en fælles standard for trådløs opladning. Her får selskabet følgeskab af blandt andre Fujitsu, Dell og Samsung.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere