Artikel top billede

Microsoft: Derfor kommer Windows Phone ind i de danske virksomheder

Kampen mod iPhone og Android er hård, men Windows Phone er faktisk det logiske valg for de fleste danske virksomheder, mener Microsoft-chef.

Tal fra analysefirmaet IDC viser, at der sidste år blev blev solgt flere end 2,6 millioner smartphones i Danmark.

Verdens engang største mobilproducent, Nokia, fik blot tre procent af den kage.

Til gengæld tog Samsung 40 procent af markedet i 2013 i Danmark, Apple nuppede 33 procent, Sony landede på 11 procent, og LG nåede op på 6,7 procent.

Dermed skulle man måske tro, at der var bekymring i Nokia-lejren, der nu er blevet indlemmet i Microsoft-koncernen.

Flere positive signaler for Microsoft

Men faktisk er optimismen stor hos Microsoft-Nokia, og det skyldes ikke bare, at man udadtil er nødt til at kommunikere det budskab, uanset hvordan markedsandelene så ud i 2013.

For der er faktisk flere positive signaler set med Windows Phone-briller:

- Platformen oplever nu medvind på flere markeder, ikke mindst i Europa.  

- Der har været mange positive reaktioner på Windows Phone 8.1.

- Flere nye telefoner er netop sendt på markedet - heriblandt ikke mindst flagskibet Lumia 930.

- Uvisheden om Nokias fremtid eksisterer ikke længere.

Windows Phone og virksomhederne

Microsoft har derfor i 2014 en klar ambition om at skulle komme til at spille en langt større rolle på smartphone-markedet - og det gælder ikke mindst i erhvervssegmentet.

"I Danmark er vi super begejstrede for - og fast besluttede på - at bringe Windows Phone ud til så mange danske virksomheder som muligt. Jeg tror på, at vi har en meget unik konkurrencemæssig fordel i forhold til de andre," siger Ossi Korpela, der er General Manager hos Microsoft Devices i Skandinavien.

"Hvis du ser på det fra et service- og it-infrastruktur-perspektiv, så kører der Microsoft services i tæt på 90 procent af de danske virksomheder allerede i dag - Exchange, SharePoint, Lync og hvad vi ellers har. Stort set det hele er Microsoft i forvejen."

"Vi har grundlæggende den bedste mulighed for at sammenkoble alle services for brugerne i det domæne, og det er det bedste valg," lyder det fra Ossi Korpela

Hvornår er markedsandelen god nok?

Han mener også, at det også er en fordel, at der findes Windows Phone-produkter i så mange prisklasser, så de kan indkøbes til forskellige bruger-profiler.

iPhone og til dels også Android har dog fået rigtig mange kunder blandt de danske virksomheder i de år, der er gået, hvor Microsofts Windows Phone og Nokias telefoner blev kørt lidt ud på et sidespor på grund af hele iOS/Android-bølgen.

Spørgsmålet er derfor, om det ikke for sent at ændre det billede?

"Absolut ikke," svarer Ossi Korpela.

"Vi har meget ofte en dialog med de danske virksomheder, og nu ser vi faktisk, at mange af dem evaluerer og rykker rundt på de mobile elementer som en del af den overordnede Microsoft-strategi, simpelthen fordi det bare giver mening."

Ossi Korpela hævder, at det både finder sted i de store virksomheder, i de små og mellemstore og i den offentlige sektor.

Hvad vil være en tilfredsstillende markedsandel, når du ser fremad?

"Der er nogle figurer og tal, som vi desværre ikke offentliggør og kommenterer på."

"Men der har været nogle tal fremme for det europæiske marked, der viser, at Windows Phone begynder at have to cifre, og det synes jeg er en fantastisk start i forhold til vores ambitioner. Men det er helt sikkert et startpunkt," siger Ossi Korpela.

Læs første del af interviewet her, hvor Ossi Korpela fortæller om, hvordan det er at blive en del af Microsoft-koncernen.

Læs også

Tidligere Nokia-chef: Sådan er det at arbejde hos Microsoft

Her er taberne på det danske smartphone-marked

Microsoft-Nokia flagskib klar med dansk pris og dato

Microsoft sætter ulde sejl for Windows Phone: Her skal selskabet rydde op




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere