Artikel top billede

Det betyder Androids skift til 64-bit Android

Apple lancerede 64-bit med iPhone 5S i 2013, men nu er Google klar med 64-bit opdateringen. Se tidsplanen og konsekvenserne her.

Lanceringen af Googles Android L styresystem til tablets og telefoner, betyder også at scenen nu er sat for 64-bit udgaver af Android enheder.

64-bit udgaven af Android L skulle være tilgængelig for udviklere snart og de egentlige mobile enheder med 64-bit systemer på hylderne omkring årsskiftet 2014/2015. Det skriver PC World US.

Ifølge James Bruce fra chip-udvikleren ARM vil vi sandsynligvis først se 64-bit processorer og systemer i Android tablets og efterfølgende i telefoner.

Han tilføjer samtidig, at hvis udviklingen går lige så hurtigt som vi tidligere har set, er det muligt, at nogle 64-bit Android enheder dukker op allerede til oktober.

Apple gik forest med 64-bit til mobile enheder

Mens 64-bit er nyt for Android, lancerede Apple allerede i september 2013 deres bud på en 64-bit processor og tilhørende system med iPhone 5S-modellen.

Det fik Samsung og andre Android-baserede producenter til at accelerere deres planer for 64-bit enheder, men det er først nu at vi ser, at planerne også indeholder en tidsplan.

Android L giver nu mulighed for at netop store producenter kan begynde at løfte sløret for deres planer - og ikke mindst at processor-producenter som Intel og Nvidia kan være klar med deres næste generationer af mobil-platforme.

Sidste på året forventer Intel, ifølge Erik Reik som er kommunikationsansvarlig for mobilområdet hos Intel, at være klar med tablets med Atom-processoren og 64-bit Android L.

Nvidia forventer at være klar i anden halvdel af 2014, mens Qualcomm, som står bag de fleste processorer til Android-smartphones, endnu ikke har annonceret deres planer.

Fordelene ved 64-bit

Mens 64-bit ikke magisk ændrer din oplevelse af tablets eller mobiltelefoner, så betyder udviklingen, at enhederne vil kunne arbejde med mere RAM og blandt andet kunne kryptere data hurtigere.

Det sidste en væsentlig pointe efterhånden som stadigt flere (usikre) mobilenheder kommer ind i virksomhedernes it-miljø.

Ifølge Googles egne test kører enheder, der anvender Googles nye 64-bit miljø, op til dobbelt så hurtigt.

Det er dog, som med Apples lancering af 64-bit med iPhone 5S, i sidste ende op til udviklerne af apps at bestemme, hvor hurtigt vi som brugere vil komme til at se 64-bit i praksis i vores mest brugte apps fra andre end Apple og Google. 

På længere sigt er både Apples, Googles og processorproducenternes skift til 64-bit systemer og udviklingsmiljøer samtidig et vink med en vognstang til pc-producenterne.

Bærbare computere med mobil-processorer

For med kraftige 64-bit systemer, 4 gigabyte eller mere ram og de rette batterisparende processorer er der basis for billige bærbare computere baseret på ARM-processorer i det segment, som i dag domineres af bærbare med blandt andet Intel i3-processoren. 

Google har allerede taget en del af skridtet med deres Chromebook linje, mens der i flere år har verseret rygter om at Apple overvejer en udgave af deres Macbook Air baseret på en mobil ARM-processor. 

Indtil videre har det dog blot været et rygte. Og mens de mobile processorer har udviklet sig, så har Intel samtidig taget kvantespring med effektiviteten af deres i5-processorer og er langt fra at overgive sig. 

Androids spring til 64-bit vil ikke kunne ændre på styrkeforholdet i det slagsmål, men vil til gengæld betyde at virksomheder og forbrugere får flere typer enheder at vælge imellem. Og det er altid noget at se frem til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere