Artikel top billede

Jaguar Land Rover havde indbudt 40 virksomheder til at konkurrere om at blive koncernens nye leverandør af konfigurationssoftware.

Dansk softwaresucces: Bilfabrik var tre dage på vores kontor før vi fik ordren

Software til konfiguration af komplekse produkter er en kæmpe succes for Configit, som nu går benhårdt efter positionen som nr. 1 i verden. Nyt opkøb af 3Dfacto giver flere muskler.

Den 16. januar 2012 var en stor dag for bestyrelsesformand Michael Moesgaard Andersen og de andre i Configit A/S. To års arbejde med at lande en kolossalt vigtig kontrakt og referencekunde var lykkedes, og det blev annonceret netop den vinterdag.

Forud var gået et toårigt forløb, hvor den lille danske softwarevirksomhed inden for konfiguration af komplekse produkter med dengang cirka 10 ansatte satte alle sejl til.

Jaguar Land Rover havde indbudt 40 virksomheder til at konkurrere om at blive koncernens nye leverandør af konfigurationssoftware - en kontrakt på et uhørt stort millionbeløb for en dansk virksomhed allerede i første fase og med udsigt til et mangeårigt samarbejde. Til sidst var kun tre virksomheder tilbage, deriblandt Configit.

Stor delegation på besøg

"Jaguar Land Rover sendte en stor delegation af folk fra virksomheden, som besøgte tre af vores kunder. Til sidst var de tre dage på vores kontor, hvor vi altså var cirka 10 ansatte. Og så fik vi ordren", husker Michael Moesgaard Andersen.

Den ordre blev et absolut vendepunkt for virksomheden, som i dag med opkøbet af 3Dfacto tæller 92 mand.

"Jaguar Land Rover er en ekstremt vigtig reference for os, for en meget stor del af alverdens bilproducenter står overfor samme udfordring, som Jaguar Land Rover gjorde. De skal udskifte deres konfigurationssoftware, da den ikke supporteres længere," fortæller han.

Flere kontrakter på vej

Ifølge Michael Moesgaard Andersen er Configit meget tæt på at lande flere kontrakter inden for det felt, der under ét kaldes automotive, og som på verdensplan tæller cirka 200 virksomheder.

"Vores ambition er at blive markedsledende på verdensplan inden for konfiguration. Intet mindre. Det er en stor ambition, men det er blevet endnu mere realistisk på det seneste, for vores konkurrent Big Machines er blevet solgt til Oracle, så nu er der ikke flere store spillere tilbage," fortæller han.

Configit har kontorer i England, USA, Tyskland, Indien og Kina, og det er da også i udlandet at 95 procent af omsætningen genereres. I Danmark tæller kunderne Lego, Grundfos, Oticon og Danfoss.

"Configit er lykkedes med at opbygge en global struktur, og det bidrager til, at vi nu får de globale organisationer som kunder. Det betyder også, at vi flugter med analysehuset Gartners såkaldte matrice inden for software til konfiguration, som er på vej, og som vi forventer at være en del af. Det er super vigtigt for os, og det vil også bidrage til ordrebogen," siger Michael Moesgaard Andersen.

Målet er markedslederposition på verdensplan

I fredags kunne Configit så annoncere opkøbet af den danske virksomhed 3Dfacto A/S, som også udvikler software til konfiguration, og som er særlig stærk inden for 2D- og 3D- visualisering og avanceret løsningskonfiguration.

"Med købet af 3Dfacto har Configit nu en meget komplet løsning til håndtering af konfigurationsudfordringer for alle størrelser og typer af produktionsvirksomheder", siger Henrik Reif Andersen, administrerende direktør i Configit i en pressemeddelelse.

De 15 ansatte i 3Dfacto rykker ind hos Configit, som i forvejen tæller 77 ansatte. Prisen for selskabet er ikke offentliggjort.

100 millioner i omsætning nås inden for et år

Configit kom ud af 2013 med et overskud før skat på 28 millioner kroner. I følge Michael Moesgaard Andersen, som ejer 54 procent af selskabet, er der ingen forventninger om en tilsvarende lønsomhed i 2014.

"Det, der tæller, er vores bestræbelser på at opbygge en global markedslederposition hurtigt, og vi har ansat rigtig mange medarbejdere på det seneste," siger han.

"Til gengæld er der ingen tvivl om, at omsætningen vil stige. Configit oplyser ikke omsætningstal, men målet er lige nu at passere de 100 millioner kroner," siger han.

Med 92 mand på lønningslisten er det mål nok inden for rækkevidde inden for et år.

Configit blev stiftet i år 2000 med udgangspunkt i forskningsresultater fra danske universiteter. Configits software bruges blandt andet til at håndtere variation, når produkter skal masseproduceres. Softwaren følger samtidig produkter fra vugge til grav, det vil sige fra den tidlige designfase gennem produktionsfasen over salgsfasen og til slut i produktets vedligeholdelsesfase.

Et af de områder, hvor selskabets nyudviklede platform for CLM (Configuration Lifecycle Management) bruges, er altså i den fremtidige produktion af Jaguar og Land Rover og faktisk også af Case New-Holland landbrugsmaskiner. Også i forbindelse med salg af en lang række komplekst industrielt udstyr anvendes Configits software ved udarbejdelse af tilbud og order.

Læs også:
Canon køber dansk succesvirksomhed med 389 ansatte




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere