Artikel top billede

Canon køber dansk succesvirksomhed med 389 ansatte

Millionoverskud, vækst og stor udenlandsk succes har gjort danske Milestones Systems attraktiv for opkøb. Nu er selskabet solgt.

Danske Milestone Systems A/S, som er en af verdens førende leverandører af software til videoovervågning, er blevet købt af Canon.

Det Brøndby-baserede firma leverer en åben software-platform, der anvendes til videoovervågning. Milestone Systems kunne i 2013 iføre sig den gule førertrøje i kategorien sikkerheds-software i Computerworlds top-100 kategori.

En krone på værket, der startede tilbage i 1998, da civilingeniør John Blem og datalog Henrik Friborg Jacobsen tog det første spadestik til virksomheden.

På trods af en finanskrise, der har trukket sine spor gennem verdensøkonomien siden 2008, er det konstant gået frem for videoovervågnings-virksomheden.

Ifølge 2013-regnskabet er omsætningen på 407 millioner kroner og overskuddet på 34 millioner kroner. Selskabet har 389 medarbejdere fordelt på 18 lande.

I 2013 kunne administrerende direktør Lars Thinggaard fortælle Computerworld, at blot fem procent af omsætningen kommer fra Danmark, og at en satsning på software gjorde, at Milestone kunne tage skridtet fra Danmark til udlandet.

"I slutningen af 90'erne blev vi enige med os selv om, at der måtte være en anden vej til videoovervågningsmarkedet end det traditionelle boks-salg. Derfor hev vi koden ud af boksene og valgte alene at fokusere på software-salget," sagde Lars Thinggaard. 

Ifølge den fælles meddelelse fra Milestones Systemes og Canon vil Milestones fastholde strategien med at levere en åben software-platform som et uafhængigt datterselskab i Canon koncernen, ligesom selskabets ledelse vil fortsætte på posterne.

Købesummen for Milestones Systems vil ikke blive offentliggjort.

Læs også: Sådan fik dansk it-firma succes i USA




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere