Artikel top billede

Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

Apple og IBM indgår tæt partnerskab. Massevis af IBM-teknologier skal kun oversættes til iOS. Apple øjner kæmpegennembrud i erhvervslivet.

Apple har længe været på jagt efter en måde at nå ud til de lukrative erhvervskunder på, og måske har selskabet fundet en løsning.

Selskabet indgår nemlig nu et tæt partnerskab med IBM, der er stærkt positioneret i virksomhederne.

Partnerskabet betyder, at IBM vil begynde at udvikle iOS-baserede apps til selskabets big data- og analyse-tjenester, ligesom IBM fremover vil promovere iPhone og iPad overfor selskabets kunder.

Mere end 100 særlige IBM/iOS-apps på vej

Det ligger allerede nu i planerne, at IBM skal udvikle mere end 100 apps og services til Apples iOS, der alle vil være rettet mod de behov, som IBM ser hos sine tunge erhvervskunder.

De første IBM/iOS-apps ventes på gaden i løbet af efteråret - sandsynligvis i forbindelse med, at Apple lancerer iOS 8.

Hertil kommer, at IBM fremover vil indrette sine cloud-tjenester til iOS, ligesom det vil blive muligt for IBM's kunder at lease Apple-hardware gennem IBM.

Til gengæld vil Apple smide en ny garanti-ordning ind i puljen, der blandt andet sikrer, at IBM's erhvervskunder kan få assistance og support på Apples produkter døgnet rundt.

Apples topchef, Tim Cook, meddeler, at det nye partnerskab åbner for "et enormt markedspotentiale for Apple."

Disse brancher satser IBM på

Det ventes, at de første IBM/iOS-apps vil blive udviklet til detail-handlen, sundheds-sektoren, finanssektoren, forsikrings-branchen samt telebranchen, hvor IBM står relativt stærkt.

Her vil IBM udvikle "unikke cloud-services" til iOS - inklusive særlige iOS-baserede værktøjer til sikkerhed, analytics og klassisk device-management.

Der bliver dermed tale om et partnerskab, der meget vel kan blive en seriøs udfordrer for Google og Microsoft, der i dag sidder langt tungere på erhvervslivet end Apple, mens IBM til gengæld mangler fodfæstet på markedet for mobile løsninger, der i disse år for alvor vinder indpas i erhvervslivet.

Apples iPad og iPhones anvendes i dag i stor stil allerede i virksomhederne, men som regel kun fordi, at brugerne selv har insisteret på at 'smugle' dem ind, fordi de anvender enhederne til privat brug.

Interessant er det, at IBM med partnerskabet tilsyneladende vælger at smide alle æggene i én kurv og dermed fravælger at satse på andre mobilplatforme som Googles Android og Microsofts Windows Phone.

Det kan især komme til at ramme Microsoft, der sigter efter nøjagtigt de samme kunder, der nu måske vil begynde at kigge efter det kombinerede IBM og Apple.

Microsoft er i fuld gang med at ændre kurs mod selskabets nye vision 'Cloud first, mobile first.'

Samme tilgang har IBM og Apple taget til sig. Det nye partnerskab har parterne således navngivet "IBM MobileFirst for iOS,' der minder en del om Microsofts vision.

Læs også:

Her er den vilde smartphone-krig om erhvervskunderne

Apples iOS 7-satsning kan ende som en våd fuser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere