Yahoo køber Kelkoo for 3,6 milliarder

Selskabet bag søgemaskinen Yahoo køber en af Europas største shopping-søgeportaler, Kelkoo. Prisen er 3,6 milliarder kroner. Med købet vil Yahoo skabe sig et brohoved ind på det europæiske marked for søgning på shoppingportaler, som ifølge den amerikanske portal er et vækstområde.

Søgemaskine-selskabet Yahoo køber en af Europas største shopping-portaler, Kelkoo, for 3,6 milliarder kroner.

Købet udgør en genvej til det europæiske marked for Yahoo, fordi Kelkoo med hovedkvarter i Paris har aktiviteter i 10 europæiske lande, hvor brugerne kan sammenligne priser og indkøbe flere end tre millioner produkter fra mere end 2.500 forhandlere over hele Europa.

Kelkoo har også en dansk tjeneste, og for Yahoo bliver der således tale om et comeback på det danske marked, efter den amerikanske portal lukkede sin nordiske afdeling tidligere i år.

Profitabel forretning

Kelkoo tjener penge, ved at forhandlerne betaler en afgift, hver gang en bruger klikker på en af forhandlerens produkter på listen over søgeresultater på portalen.

Kelkoo har været en profitabel forretning siden fjerde kvartal af regnskabsåret 2002, og derfor har Yahoo ikke for nærværende planer om at reducere i Kelkoos medarbejderstab på 250 ansatte, som følger med i købet.

Med handlen fortsætter Yahoo sin strategi med at investere i søge teknologi. Yahoo har i de seneste 18 måneder sammenlagt brugt mere end 15 milliarder kroner på at opkøbene af Kelkoo, Inktomi samt Overture Services.

Målet er en yderligere sammensmeltning af e-handel og internetsøgninger, for Yahoo vurderer, at portaler, hvor e-handlende forbrugere kan sammenligne produkter og priser, vil være et stort vækstområde i de kommende år.

Det skyldes ikke mindst, at Yahoo ser stigende interesse for sin egen, amerikanske indkøbsportal, der er USA's største.

Også konkurrenten Google har en amerikansk e-handels-søgemaskine, Froogle, som for tiden er i testfasen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere