Artikel top billede

Kontroversiel privat-taxa-tjeneste frigiver kode: Nu kan du indbygge Uber overalt og i alt

Med ny løsning fra den kontroversielle privat-taxa-tjeneste Uber kan hoteller, restauranter og andre med et snuptag indbygge Uber i egne løsninger. Nogle af verdens helt store hotel- og cafekæder er med. Og du er inviteret.

Det kontroversielle og for tiden meget hotte online-taxa-tjeneste Uber sender sin allerførste API på gaden.

API står for 'application programming interface' og er kode, der gør det muligt nemt at embedde Uber-tjenesten i egne apps.

Ideen med Uber - der truer med at gøre alvorlige indhug i den etablerede taxa-industris forretningsgrundlag - er at sætte private chauffører og folk med kørsels-behov i kontakt med hinanden via Ubers app. Kunderne kan betale chaufføren via Uber-app'en.

Ideen med API'en er at gøre det muligt for eksempelvis hoteller, biografer, restauranter og lignende at tilføje en knap i deres egne applikationer, der straks sender relevante data til Uber samt åbner Uber-app'en, som betalingen kan gå igennem.

Ifølge selskabet vil man eksempelvis med API'en med et enkelt klik kunne sende destinations-adresse til Uber, modtage opsamlings-tid samt estimeret pris og få adgang til køre-historik og lignende.

Det betyder, at man med et enkelt klik fra en restaurant eller et hotels applikation vil kunne tilkalde en Uber-bil og endda få en estimeret pris at vide.

Uber har allerede aftaler på plads med 11 partnere, der vil indlemme Uber-funktionaliteten i deres egne applikationer.

De tæller blandt andre Hinge, Hyatt Hotels & Resorts, Starbucks, TripAdvisor og United Airlines.

Tjenesten bedyrer, at alle applikationer, der indeholder et landkort på en eller anden måde, kan få fordele af Uber-API'en.

"Any app with a map is a potential Uber API-partner," som det hedder.

Buldrer frem

Uber-tjenesten findes for tiden i omkring 150 byer i 50 lande verden over, hvor private chauffører melder sig til og dernæst stævner ud for at samle kunder op.

Tjenesten er buldret frem med hastige skridt siden lanceringen i 2009 og blev for nylig vurderet til at have en markedspris i omegnen af 100 milliarder kroner

Tjenesten har mødt modstand fra den etablerede taxa-industri mange af de steder, hvor den er dukket op.

Også herhjemme er der bekymring over tjenesten, der angiveligt har åbnet et udviklingskontor i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Stor mystik om taxa-gigants indtog i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere