Artikel top billede

Nu kan du prøve Microsofts Windows 10: Hent test-versionen her

Der er næsten et år til, at vi får den færdige version af Windows 10. Men du kan prøve styresystemet allerede nu i form af en test-version fra Microsoft. Her kan du se, hvordan du gør.

Windows 10 kommer først engang i løbet af 2015. Men kan du ikke vente på at se, hvad Microsoft har fundet på, så kan systemet downloades allerede nu.

Der er godt nok tale om en tidlig udgave, et såkaldte technical preview, men ud fra de demoer, der er tilgængelige på nettet, kan previewet give dig en god fornemmelse af, hvor Windows er på vej hen.

Bare vær helt sikker på, at den maskine, som du installerer Windows 10 technical preview på, ikke skal bruges til noget vigtigt - eller endnu bedre: Installer Windows 10 på en virtuel maskine.

Sådan gør du

Du kunne for eksempel bruge Oracles gratis Virtualbox, som du kan downloade her.

For at komme i gang med Windows 10 downloaden, skal du starte på https://insider.windows.com/ og hente en ISO-fil med styresystemet.

Filerne fylder mellem 2,93 og 3,81 gigabyte afhængigt af, om du tager en 32 eller 64 bit version.

ISO-filen kan du enten bruge direkte i Virtualbox, brænde til en DVD eller drøne over på en USB-stick, som du kan boote fra.

Bruger du USB, skal du have en USB-stick med mere end 4 gigabyte lagerplads og et program til at lave boot-bare USB-sticks med Windows.

Det kunne for eksempel være Microsofts eget værktøj til Windows 7. Hent det her

Vi er selv i fuld gang med at installere Windows 10 på en Surface 2 Pro-maskine for at se nærmere på muligheden for at skifte mellem det traditionelle desktop-miljø i Windows og så det touch-venlige Modern UI, som er blevet sendt i skammekrogen.

Desværre fejler installationen med den fantastiske fejlbesked: "Something happened" - der kan man bare se... Vi prøver igen, til det virker. 

Opdatering: Ved at bede Windows 8.1 om at geninstallere sig selv fik vi en ren maskine, som vi så kunne installere videre på. Nu er vi i gang.

Har du prøvet Windows 10 Technical Preview endnu? Del dine indtryk i kommentarfeltet herunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere