Artikel top billede

(Foto: PC World)

Efter ny kritisk sårbarhed: Drop nu SSL

Ny kritisk sårbarhed rammer to protokoller i SSL. Drop den gamle teknologi, lyder rådet fra en ekspert.

Datakryptering er internetsikkerhedens hjørnesten.

Secure Socket Layer eller bare SSL er en af de teknologier, der er udviklet til at gøre net-sikkerheden højere.

Men teknologien er på vej på pension, og her mod slutningen af karrieren er SSL blevet ramt af en kritisk sårbarhed, der har fået navnet Poodle.

For at forvandle almindelig http-trafik til sikker https-trafik er det SSL og TLS (Transport Layer Security), der anvendes som sikkerhedslag.

SSL er som sagt på vej ud af billedet, mens TLS er afløseren.

"SSL hænger egentlig tilbage, fordi webserverne kører versioner, der ikke er tidssvarende eller opdaterede," siger Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert i firmaet CSIS.

TLS blev skabt i 1999 som en forbedring af SSL 3.0-krypteringen. TLS bliver anvendt som en del af https-krypteringen, og den er i det hele taget blevet web-standard for datakryptering.

"TLS er nyere og har i dag, i modsætning til SSL2 og SSL3, fuld understøttelse og support. Langt de fleste browsere, som er frigivet i 2014, understøtter da også TLS," siger sikkerhedsmanden.

To protokoller driller

Selv om SSL og TLS på mange måder ligner hinanden, er der to protokoller, der adskiller dem, og det er netop i disse protokoller, at der er opstået problemer for SSL.

"Gennem de to protokoller åbner Poodle-sårbarheden for klassiske Man in The Middle-angreb, eller gør det muligt at dekryptere dele af den krypterede trafik ved at injekte data i SSL3 data-strømmen. Angrebet åbner mulighed for at dekryptere 1 byte ad gangen. Ved tilstrækkelig, og vedholdende angreb, er det således muligt at knække krypteringen og læse i SSL3-trafikken," fortæller Peter Kruse.

For at krybe uden om problemerne giver han et par enkle løsninger.

Send SSL på pension

For det første skal man sende SSL3 på pension på sin server og sine programmer.

"Man skal migrere sine servere og applikationer til at understøtte TLS. Det er ikke besværligt, men kan ofte løses med en enkelt linje eller et flueben i webserver-softwaren. Ligeledes bør man se sit netværk igennem for applikationer, der anvender SSL," fortæller han.

"Apache er den mest anvendte webserver, og den kan let rettes så SSL2 og SSL3 lukkes ned. Man skal blot tilføje: "SSLProtocol All -SSLv2 -SSLv3" til konfigurationen," beskriver han.

Du kan finde en automatiseret test her, der kigger netværket igennem eller finder programmer, herunder din browser, som benytter SSL. 

Der kan også være problemer på klientsiden med browsere, der anvender SSL.

I følge Cloudflare er det dog ikke ret mange. Eksempelvis understøtter kun 0.09 procent af deres besøgende SSL3, skriver firmaet på sin blog.

Problemløsningen ligger således typisk på web-serveren.

Du kan læse mere om problemet på Googles sikkerheds-blog

Det er ikke første gang, at SSL er ramt af sikkerhedsproblemer.

Det kan du læse mere om her: Kritisk SSL-hul er bombe under internet-sikkerheden og i denne historie: Slem brist i SSL-protokol åbner for avanceret angreb

Læs også:

Sådan bryder hackere internet-kryptering

Guide: Sådan gør du din hjemmeside sikker med HTTPS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere