Artikel top billede

Første build klar: Microsoft udsender hele 7.000 rettelser til Windows 10

Ny Windows 10 Technical Preview-opgradering indeholder blandt andet notifikationer, strøm-sparer, data-monitor og en lang række andre funktioner.

Microsoft er netop gået i gang med at udsende den første større opgradering til Windows 10 Technical Preview ud til den kreds af udviklere og andre særligt interesserede, der har taget den allerførste og ufærdige udgave af styresystemet til sig, da det blev udsendt 1. oktober.

Det kan du læse mere om her: Nu kan du prøve Microsofts Windows 10: Hent test-versionen her

Denne store opgradering - Build 9860 - indeholder ikke mindre end 7.000 rettelser og ændringer og tilføjelser til den tidligere build-udgave, 9841.

En del af ændringer bygger på forslag og input fra brugerne, der alle er tilmeldt det såkaldte Windows Insider Program.

Du kan læse mere om den første udgave af Windows 10 Technical Preview her: Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview

Ifølge Microsoft fylder opgraderingen omkring 2,5GB. Den kræver en total reboot af computeren, så du skal ikke have noget værdifuldt gemt på din computer, som du ønsker at gemme.

Lynhurtigt afsted med ændringer

Microsoft har med Windows 10 meddelt, at selskabet i modsætning til så mange gange tidligere vil dele nye opgraderinger og ny-udviklede funktioner meget ofte og meget tidligt efter, at selskabet har udviklet dem.

I denne blog-post skriver udviklings-chef i Microsofts såkaldte Operating Systems Group, Gabriel Aul, at opgraderinger vil komme med forskellig mellemrum.

"Men de vil altid være propfulde af forbedringer og ændringer, ligesom der nok også vil være nogle bugs og nogle ting, der endnu ikke er helt færdige," skriver han.

Her peger han også på, at de mange ændringer fortsat er helt nye for hans eget team hos Microsoft, der først så dem for en uge siden.

Det er hensigten, at Microsoft også fremover vil holde det høje tempo, når den endelige version af Windows 10 lanceres - forventeligt til sommer.

Her arbejder Microsoft på at udsende rettelser og opdateringer til brugerne månedligt, mens virksomheder kan vælge melle forskellige opgraderings-kadencer.

Det kan du læse mere om her: Microsoft på vej med stor-ændring i Windows Update

Notifikationer kommer langt frem

Den måske mest markante ændring i den nye build er indførelsen af notifikationer i Windows 10.

Ifølge Gabriel Aul bliver notifikationer i Windows 10 en del af Action Center, hvis 'indgang' kommer til at blive et ikon i det nederste højre hjørne lige ved siden af dato og ur.

Her vil brugeren kunne se bedskeder fra systemet og fra diverse apps, som for eksempel nye mails, nye instant messaging-beskeder, nye Facebook-post og så videre.

Den nye build indeholder også tilføjelsen af en ny tastatur-genvej (Windows-Shift-Pil), der kan anvendes til hurtigt at flytte apps fra en skærm til en anden, ligesom

For øjeblikket arbejder Microsoft endvidere på en renere og mere strømlinet bruger-interface, oplyser han.

Microsoft har allerede modtaget mere end en kvart million henvendelser på Windows 10 Technical Preview via den såkaldte Windows Feedback-tjeneste, ligesom der er blevet mere end 25.000 post i selskabets online-forum og indsendt 641 konkrete forslag til nye features i Windows 10.

Læs også:

Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview

Jagten er gået ind: Microsoft går efter erhvervsbrugerne med Windows 10

10 interessante facts om Windows 10

Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne

Microsoft løfter sløret for ny Windows: Så meget er på spil efter bommerten Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere