Artikel top billede

Et lille udsnit af listen med de sårbare routere.

Her er listen med de sårbare routere: Disse produkter er ramt af kritisk sårbarhed

Sikkerhedsfirma advarer om kritisk sårbarhed, der kan ramme 12 millioner routere fra en lang række producenter. Her er listen med alle de kendte routere, der indeholder sårbarheden "Misfortune Cookie."

Den kritiske router-sårbarhed, der netop er blevet afsløret - og som formentlig findes i flere end 12 millioner routere i private hjem og mindre virksomheder - er stort set at finde i routere fra alle kendte producenter.

Misfortune Cookie, som sårbarheden er blevet kaldt af sikkerhedsfirmaet Check Point, kan betyde, at it-kriminelle kan få fjernadgang til de enheder, der er sluttet til et kablet eller trådløst netværk.

"Hvis din gateway-enhed er sårbar, så er alle enheder, der er sluttet til dit netværk - inklusiv computere, telefoner, tablets, printere, sikkerhedskameraer, køleskabe, brødristere og alle andre netværks-enheder dit hjem eller på kontoret - i risiko for kompromittering," har Check Point advaret.

Ifølge Check Point indeholder mindst 200 forskellige routere  sårbarheden, som selskabet betegner som "en af de mest udbredte sårbarheder, der er afsløret i de senere år."

Her er hele listen med sårbare routere
Check Point har nu også frigivet hele listen med de routere, der menes at indeholde sårbarheden.

Hele Check Points liste kan du finde via dette link (PDF).

Af listen fremgår det blandt andet, at routere fra producenter som D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL indeholder sårbarheden.

Fra D-link gælder det eksempelvis routerne: DSL-2110W, DSL-2120,,DSL-2140,DSL-2140W, DSL-2520U, DSL-2520U_Z2, DSL-2600U, DSL-2640R, DSL-2641R, DSL-2680, DSL-2740R, DSL-320B, DSL-321B og DSL-3680.

Listen af Zyxel-routere, der kan være i risikozonen, er endnu længere og indeholder blandt andet produkter i P-660-serien og Prestige-serien.

Se hele listen hos Check Point, hvor du også kan se de konkrete routere fra selskabet som TP-Link, Huawei og ZTE.

Hold øje med firmware-opdatering

Listen hjælper dog i første omgang ikke brugerne så meget, da de er nødt til at afvente, at router-producenten udsender en firmware-opdatering, der lukker hullet. 

Det har ved tidligere sårbarheder vist sig godt at kunne have lange udsigter.

Ikke desto mindre er det meget rart at kunne undersøge, om man har grund til at bekymre sig på grund af den nyopdagede sårbarhed. 

Scanningen, der ligger bag listen fra Check Point, blev foretaget i november, og selskabet understreger, at listen ikke nødvendigvis er komplet, og at man uanset hvad skal søge efter mere dybdegående information hos sin egen router-producent.

Det er et velkendt problem, at særligt mange hjemme-routere kan indeholde sårbarheder, og at de kriminelle har haft held til at udnytte disse gentagne gange.

Det hjælper ikke på router-problemerne, at mange producenter er for længe om at udsende ny firmware til routere, og at de færreste brugere er klar over, at de skal opdatere firmwaren.

Læs også:

Advarsel om kritisk sårbarhed: Millioner af kendte routere ramt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere