Artikel top billede

Buldrer afsted: OS X Yosemite er hurtigst voksende Mac OS nogensinde

Aldrig tidligere er et Apple-styresystem blevet downloadet så hurtigt. Microsoft følger med med et vågent øje. Måske vil vi snart se Microsoft forsøge at kopiere Apples model.

Apples nye styresystem, OS X Yosemite, buldrer frem i et tempo, der gør styresystemet til det Apple-styresystem, der har haft den hurtigste udbredelse nogensinde.

Yosemite blev sendt på gaden 16. oktober 2014 via Mac App Store.

Du kan læse vores vurdering af styresystemet her: Prøvekørt: Med Yosemite bliver din Mac smukkere end nogensinde

Siden lanceringen er det gået stærkt.

I hvert fald melder analysehuset Net Applications, at OS X Yosemite i december kørte på 45 procent af alle OS X-baserede computere.

Det gør Yosemite til den hastigt voksende OS X-version af alle.

Nemt at opgradere

Den voldsomme udbredelse skyldes ikke mindst, at Apple har gjort det meget nemt at opgradere til OS X Yosemite.

Selskabet besluttede i 2013, at alle fremtidige opgraderinger skulle kunne downloades kvit og frit til Mac-computere - blandt andet for at sikre, at Mac-computerne hurtigt ville blive opdateret til seneste version.

Det kan du læse mere om her.

Foran tidligere versioner

At Yosemite er blevet spredt ud til verdens Mac-computere i lyn-tempo understreges af, at OS X Mavericks fra oktober 2013 på samme tidspunkt i 2013 var blevet installeret på 37 procent af de målte Mac-computere.

Mountain Lion fra 2012 - den sidste version, der kostede penge - lå på samme tidspunkt i 2012 på 26 procent.

Mavericks tog således fire måneder og Mountain Lion 12 måneder om at nå samme bruger-andel, som Yosemite havde i december, to måneder efter lanceringen.

Fik Wifi-forbindelsen til at ryge

Yosemite havde en del problemer umiddelbart efter lanceringen, hvor mange Mac-brugere oplevede, at deres computers wifi-forbindelser stod enten helt eller delvist af.

Det kan du læse mere om her: Frustrerede Mac-brugere: Nyt Mac OS X Yosemite får Wifi-forbindelsen til at crashe.

Net Applications måler ikke på bruger-tilfredshed, men generelt er det ikke nemt at rulle tilbage til tidligere versioner, når man først har klikket 'accept' til at opdatere til en ny version af OS X.

Apples succes med at flytte brugere over til nyeste version af selskabets styresystem kan meget vel inspirere Microsoft, der er på trapperne med Windows 10.

Her spekuleres der i lignende modeller.

Det kan du læse mere om her: Den svære beslutning for Microsoft: Hvem skal betale for Windows 10? Og hvem skal ikke?

Læs også:

Total stilhed fra Apple trods klage-storm over Wifi-problemer i [b]Yosemite

Mac-brugerne strømmer mod [b]Yosemite - downloades så hurtigt som aldrig før

Sikkerhedsselskab: Alvorlig sårbarhed i OS X Yosemite[/b][/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere