Artikel top billede

(Foto: IBM)

Finansmedie: IBM på vej til at fyre næsten hver fjerde medarbejder i gigantisk fyringsrunde

I sidste uge fremlagde IBM et årsregnskab, der vidner om en hårdt presset it-gigant. Nu kan en kæmpe fyringsrunde være på trapperne.

Hvis man skal tro det internationalt anerkendte Finans-magasin Forbes, kan en fyringsrunde af enorme dimensioner på vej i IBM. 

Hvis det er sandt, vil fyringerne finde sted efter, efter at selskabet i hele 11 kvartaler i træk har kæmpet med en faldende omsætning.

I sidste uge fremlagde selskabet sit årsregnskab - og det er et presset IBM, der har taget hul på 2015.

I 2014-årsregnskabet må IBM blandt andet oplyse, at nettoresultat endte på 15,8 milliarder dollars, lige omkring 100 milliarder kroner, hvis man tager udgangspunkt i dagens valutakurs.

Selvom det naturligvis er et stort beløb, er det faktisk syv procent lavere end året før, hvor IBM's resultat lød på 16,9 milliarder dollars.

Omsætningen i 2014 lå på 92,8 milliarder dollars, omkring 595 milliarder kroner, hvilket er seks procent lavere end i 2013, hvor omsætningen var 98,4 milliarder dollars.

Det kan meget vel være forklaringen på, at der i den seneste uge har været en del rygter om, at IBM snart bliver ramt af en kæmpe fyringsrunde.

Læs også: IBM afviser vild fyrings-historie fra Forbes: "Latterlige" oplysninger

26 procent af de ansatte

Hos Forbes kan man i en klumme læse om rygterne - og her hævder skribenten, at vi allerede i denne uge kan blive præsenteret for "Project Chrome" - den største omorganisering i IBM's historie.

"For at løse sine forretningsproblemer og sætte fart på sin ‘transformation', vil omkring 26 procent af IBM's medarbejdere i næste uge (denne uge, red.) få et telefonopkald fra deres chefer."

"Få timer senere vil en pakke ankomme til deres dørtrin med alle papirerne," står der videre i klummen i Forbes.

Det fremgår også af teksten, at et primært formål med Project Chrome er at få IBM's regnskaber i de kommende kvartaler til at se mere fornuftige ud, og at de over 100.000 medarbejdere, som de 26 procent svarer til, kan være ude af virksomheden allerede i næste måned.

Det skal understreges, at der endnu kun er tale om ubekræftede rygter, som Forbes her bringer.

Her er IBM's situation

At der skal ske ting og sager i IBM globalt, ligger dog i kortene.

I forbindelse med sidste uges regnskab udtalte it-gigantens CEO, Virginia Rometty:

"Vi gør betydelige fremskridt i vores transformation ved at fortsætte med at flytte IBM's forretning til mere værdifulde områder og ved at investere og positionere os selv i forhold til det mere langsigtede."

Også her i Danmark er IBM kendetegnet ved at befinde sig i en overgangsfase, hvor der derfor også er et vist pres på forretningen.

Det kommer blandt andet til udtryk ved, at antallet af ansatte i IBM Danmark alene fra 2010- til 2013-regnskabet faldt med mere end 1.000, fra 3.870 ansatte til de nuværende 2.836.

For få uger siden meddelte IBM Danmark, at Lars Mikkelgaard-Jensen stopper som administrerende direktør og dermed overlader posten til en ny person, Lars Erik Clausen.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar til de internationale rygter om IBM-fyringer hos den danske afdeling, der dog ikke vil kommentere historien.

Heller ikke internationalt har selskabet udtalt sig, efter at historien om Project Chrome er kommet frem i Forbes.

Læs også: IBM afviser vild fyrings-historie fra Forbes: "Latterlige" oplysninger

Læs også:

Konstant tilbagegang i 11 kvartaler: Her satser IBM på vækst

Årsregnskab: presset IBM har én afgørende udfordring

Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere