Artikel top billede

ARM lancerer nye processorer: 50 gange kraftigere end for bare fem år siden

Samtlige flagskibstelefoner på markedet indeholder en processor designet af det britiske firma ARM. Og nu har Arm så offentliggjort de processorer, som skal sidde i din smartphone i de kommende år. Glæd dig.

ARM er et underligt firma. Dets standard er kendt verden over, som en processor-chip, der er at finde i godt og vel alle mobile produkter som tablets og smartphones, men ARM laver ikke selv nogle produkter.

I stedet udliciterer ARM sine chips til producenter såsom Samsung, Qualcomm og andre, som bruger dem til at lave deres egne.

Lidt på samme måde som du kan få et Nvidia-grafikkort, som Asus, Gigabyte eller MSI har været over.

Og nu kommer ARM så med sin kommende processor-chip, som vil forventes at være i samtlige flagskibssmartphones i 2016.

Lidt tid endnu, men masser af kraft

Cortex-A72 processoren vil først være at finde i vores telefoner og tablets fra 2016, da ARM udvikler et chipset, og sender det derefter til de egentlige producenter, som derefter skal udvikle deres egen. Det er for eksempel Qualcomms Snapdragon-serie eller Samsungs Exynos.

Cortex-A72 kommer til at køre ved en hastighed på 2,5 GHz ifølge ARM selv, og A72 er cirka 50 gange så kraftig som ARM's model for bare fem år siden.

Blandt de interessante nyheder ved Cortex-A72 har du 4K håndtering - optagning af 4K ved 120 billeder i sekundet. En feature som de fleste telefoner i dag kan klare, men kun i 1080p-opløsningen.

Desuden vil A72 kunne køre tablets, som har skærme på endnu højere opløsning end i dag. Du kan allerede nu finde tablets med 3.200 x 1.800-opløsning, så i 2016 tyder det på, at vi skal se 4K-skærme på tablets med ARM-processorer.

Spil bliver på "konsol-niveau"
Ud over A72 lancerede ARM også deres integrerede GPU T-880. Den skulle kunne tilbyde 1.8 gange så god grafik, som den nuværende GPU med samme navn, som er at finde i de fleste smartphones i dag.

ARM selv mener, at grafikken nærmer sig "konsol-niveau" og med flere af spillene på for eksempel iPad Air 2, som også kører en ARM-processor (A8X) er allerede imponerende flotte. Tænk hvad du kan spille på din næste smartphoneaf spil.

Derudover er processoren blevet optimeret, så den skulle køre på 75 procent mindre kraft end A15-modellen fra 2014. Den der højst sandsynlig sidder i din telefon lige nu, hvis du købte en smartphone i 2014.

Du kan læse mere om ARM's processorer på ARM's egne hjemmeside

Læs også: Her er Intels nye Broadwell-processorer: Glæd dig til fede bærbare i 2015




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere