Artikel top billede

Netgear Genie. (Foto: Picasa)

Alvorlig sårbarhed i routere kan åbne døren til dit netværk

Navngivne routere fra Netgear indholder en alvorlig sårbarhed, der potentielt kan givet kriminelle adgang til dit netværk.

Så er den gal med router-sikkerheden igen.

Denne gang er det routere fra Netgear, der indeholder en alvorlig sårbarhed.

Adskillige trådløse routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der kan give it-kriminelle adgang til følsomme data fra routeren - eksempelvis adgangskoder og netværksnøgler og oplysninger om routeren og dennes firmware.

Det skriver vores kolleger på PCWorld, der også beretter, at sårbarheden både vil kunne udnyttes via det lokale WiFi-netværk og over internettet - det sidste kræver dog, at routeren er sat op til fjern-administration.

Den konkrete sårbarhed skal være at finde i en tjeneste, der fungerer sammen med Netgear Genie-softwaren, der gør det muligt at monitorere og styre routerne fra en smartphone eller pc, skriver PCWorld.

Her er de sårbare routere

Det er sikkerhedseksperten Peter Adkins, der har opdaget sårbarheden, og han forklarer, at det normalt kræver autentificering, når man sender en forespørgsel til denne SOAP (Simple Object Access Protocol)-service, men at han har opdaget, at en simpel HTTP-forespørgsel med en header med "SOAPAction" er nok til at give adgang til de følsomme informationer.

Ifølge PCWorld er Netgear-routerne WNDR3700v4, WNDR3700v4, WNR2200 og WNR2500 sårbare, mens også WNDR3800, WNDRMAC, WPN824N og WNDR4700 kan være det.

Hvis kriminelle har held til at udnytte sårbarhederne, vil de potentielt kunne inficere maskiner på netværket med malware og på den måde udføre forskellige former for angreb.

Netgear har endnu ikke reageret på historien.

Sikkerhedseksperten, der har spottet sårbarheden, anbefaler, at man slår muligheden for fjern-support fra indtil videre - læs mere her.

Mange sårbare routere

Det er langt fra første gang, at routere fra forskellige procenter indeholder alvorlige sårbarheder.

Sikkerhedsfirmaet Check Point afslørede før jul sårbarheden Misfortune Cookie, der findes i omkring 12 millioner routere verden over.

Af Check Points liste over de sårbare routere fremgår det, at der er tale om 200 forskellige routere fra en stribe producenter, heriblandt D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL.

Læs også:

Alvorlig sårbarhed lever videre i millioner af routere trods advarsler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere