Artikel top billede

Her er de nye teknologier der ændrer vores verden

En stribe vigtige teknologier står klar til det helt store gennembrud, og de kan alle potentielt få afgørende indflydelse på vores samfund.

It-trends som cloud computing, social media og mobility har i de senere år været med til at ændre vores digitale verden ganske markant, og der er ikke meget, der tyder på, at denne forandrings-bølge er ved at miste kraften.

Men her stopper de store omvæltninger slet ikke, for samtidig har særligt big data, internet of things og 3D printing vist sig at rumme perspektiver, der rækker vidt og bredt.

Nu har det anerkendte MIT Technology Review, der udspringer af den amerikanske forskningsinstitution, netop
udsendt sit bud på
, hvilke teknologiske trends og teknologier, der vil slå igennem i 2015.

I modsætning til flere af analysefirmaernes lister over nye teknologier, tager MIT's liste ikke bare udgangspunkt i trends, men også i konkrete produkter og virksomheder, der står på spring til at blive noget ekstraordinærd.

Selvom der er flere gengangere i forhold til blandt andre Gartners 2015-liste, så har MIT-holdet også spottet andre trends, teknologier og konkrete projekter, der ser yderst lovende ud.

Her er MIT-listen

Du kan selv nærstudere MIT-listen her, men herunder kigger vi på et par af de punkter, vi mener er særligt interessante også i en dansk kontekst.

Blandt andet fremhæves nano-arkitektur som et område, vi kan vente os meget af i det kommende år.

MIT hæfter sig ved mulighederne for at designe materialer, der både kan være meget fleksible, lette og stærke på samme tid.

Et andet interessant område er car-to-car communication, og her på Computerworld har vi da også tidligere haft fokus på, hvordan it for alvor er ved at ændre vores biler.

MIT Technology Review fokuserer specifikt på, at bilerne kommer til at kunne kommunikere direkte med hinanden, så man vil kunne undgå mange ulykker.

"Mange biler har allerede instrumenter, der bruger radar eller ultralyd til at opfange forhindringer eller biler. Men disse sensorers rækkevidde er begrænset til nogle få billængder, og de kan ikke se længere end den nærmeste forhindring," lyder det i MIT Technology Review, hvor man venter sig meget af de netværks-forbundne biler i de kommende år.

Fra DNA-databaser til Apple PayListen fokuserer i høj grad også på de teknologier, der har potentialet til at revolutionere vores sundhedsvæsen.

Blandt andet kan man læse om, hvordan, hvordan vi med ny teknologi vil blive langt bedre til at tjekke DNA og på den måde eksempelvis kan spotte kræft på et langt tidligere stadie.

Samtidig skriver forskerne også om nye teknologiske standarder, der vil lade DNA-databaser kommunikere med hinanden, og der fokuseres også på, hvordan vil vil blive langt bedre til at dyrke og gro menneskelige stamceller til blandt andet behandling af demens.

Der er dog også mere håndgribelige teknologier i spil på MIT-listen. Blandt andet fremhæves Apple Pay, der med udgangspunkt i selskabets Touch ID forsøger at gøre det langt lettere at foretage betalinger og pengeoverførsler.

"Præcis som Apple gjorde det langt lettere at bruge en computer, lytte til musik og kommunikere på farten, handler Apple Pay om at gøre det samme i forhold til at købe varer og services, online og offline," skriver MIT Technology Review.

Vi har tidligerre på Computerworld beskrevet nogle af de udfordringer, Apple står overfor med Apple Pay - læse den artikel her.

Skriv gerne herunder, hvilke teknologier du venter dig mest af i de kommende år - og hvorfor?

Læs også:

Gartner: Her er de vigtigste teknologier i 2015




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere