Artikel top billede

Microsoft tilbyder gratis Windows 10 - også til software-piraterne

Windows 10 bliver tilbudt til alle Windows-brugere i verden. Også software-pirater bliver tilbudt en gratis opgradering til Windows 10.

Software-giganten Microsoft lægger i kakkelovnen til at få boostet antallet af lovlige Windows-brugere betragteligt, når operativsystemet Windows 10 bliver sendt på gaden til sommer.

For Microsoft har annonceret, at alle Windows-maskiner får gratis opgradering til Windows 10, hvis da ellers hardwaren kan trække det kommende styresystem.

Opgraderingen gælder uanset, hvilken version maskinerne kører på nuværende tidspunkt - også selvom det tidligere har været meldt ud, at Windows 10-opgraderinger kun gjaldt for Windows 7-brugere og nyere versioner.

Der ses også bort fra, om den kørende Windows-installation er købt og betalt eller en stjålet piratkopi, så længe hardwaren kan klare software-kravene.

"Dette skridt er et udtryk for, at vi gerne vil have så mange mennesker som muligt til at afprøve Windows 10," forklarer Microsofts danske kommunikationsdirektør Anders Adelhorst til Computerworld.

Forventer kinesisk gennembrud

Charmeoffensiven, der skal lokke samtlige Windows-brugere i verden over på den kommende Windows 10-version, ventes at få særlig betydning i Kina.

For her benytter mange folk ubeskyttede Windows XP-versioner, som ovenikøbet er piratsoftware til få kroner.

Derfor er det måske heller ikke den helt store overraskelse, at Microsofts big-bang-opgradering til Windows 10 blev født i den folkerige republik på en konference, hvor Microsofts Windows-chef, Terry Myerson, stod på talerstolen.

"Vi opgraderer alle kvalificerede pc'er, hvad enten de har ægte eller uægte Windows-versioner, til Windows 10. Planen er at genskabe kontakten til hundredmillionvis af Windows-brugere i Kina," forklarer Terry Myerson på konferencen ifølge Reuters.

Microsoft arbejder sammen med flere kinesiske hardware-firmaer som Lenovo og Xiaomi for at få flyttet de mange kinesere over på den nye platform. 

Du kan læse mere om alle nyhederne i Windows 10 her.

Læs også:

Microsoft: Nu er det slut med Internet Explorer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere