Artikel top billede

Microsoft: Derfor er det godt at opgradere og udsende nye versioner af Dynamics hele tiden

Microsoft Convergence, Atlanta, USA: Udviklingen og lancerings-tempoet af it-systemer kører så stærkt, at det kan være svært at følge med. Hvorfor skal det gå så stærkt? Det har Microsofts udviklings-top en forklaring på.

Microsoft Convergence, Atlanta, USA: Det er fagre nye tider for Microsoft, der i det seneste år har været i gang med at omdefinere det store selskab.

På trapperne er en række nye produkter, som alle har det til fælles, at de dels i et vist omfang skal funderes i cloud'en, dels skal kunne opgraderes og opdateres løbende.

Det gælder også selskabets Dynamics-produkter, der med de såkaldte 'lifecycle services deployment' står til at skulle have den store service-tur hver måned samtidig med, at Microsoft kører de store versions-udrulninger over rampen med korte mellemrum.

For et år siden så Dynamics AX 2012 R3 dagens lys. Et halvt år efter kom Dynamics AX on Azure. På trapperne er nu Dynamics AX 7, der med en række nye funktionaliteter skal lanceres til efteråret.

Samtidig er også en række andre nyskabelser på vej.

Kæmper for at følge med

På den anden side af bordet sidder Microsofts partnere og kunder, der alle kæmper med at holde trit og lære at forstå og implementere og skabe værdi af de nye funktionaliteter og værktøjer i deres organisationer, der altid bliver pressede og falder i produktivitet, når der skal implementeres nye systemer og nye måder at gøre tingene på.

Hvorfor skal det egentlig gå så stærkt, spørger vi Dan Brown, der er chef for Microsofts program-udvikling i Dynamics, og han gentager spørgsmålet for sig selv, som om han egentlig aldrig har skænket det en tanke:

"Yes well, hvorfor skal det egentlig gå så hurtigt?"

Så siger han:

"Jeg synes egentlig, at det er det forkerte spørgsmål at stille. Spørgsmålet er da snarere, hvorfor det er så svært at tage nye ting til sig i organisationerne."

Dan Brown kan godt se, at det går stærkt.

"Det føles altid som om, at udviklingshastigheden på både teknologisiden og i markederne accellererer. Men lige nu er der nok noget om snakken. Hastigheden er gået op, og der er ingen tvivl om, at CIO'ens job er sværere end nogensinde før."

"Det er meget nemt at fare vild i de meget store mængder teknologi, som findes i dag, hvis ikke virksomheden har styr på strategi og produkt-planer, så man kan aligne sine it-valg efter det," siger han.

For Dan Brown er det imidlertid klart, at der kun er fordele ved de hurtige opgraderings-cyklusser, som i dag er blevet mulige på grund af cloud'en.

For både leverandører og kunder er netop dette - sammen med muligheden for at skalere hurtigt - måske netop den helt store game changer som cloud'en har ført med sig.

Tidligere var det jo en kæmpe-opgave at få rullet nye versioner ud, for der skulle sendes folk i marken, som skulle sørge for at implementere nye versioner hos hver eneste partner og kunde.

Med cloud'en som motor er det muligt at trille de store opgraderinger ud i små bidder. Og det gør det muligt at rette til, justere kursen, ændre tingene undervejs.

"I produktudvikling arbejder man altid ud fra hypoteser om, hvad der fungerer for kunden. Man forsøger at ramme rigtigt, men gør det ikke altid. Og jo længere man venter med at rulle ud, jo større er risikoen," siger Dan Brown.

For med små opgraderinger, kan man tidligt se, om markedet og kunderne tager godt eller skidt imod nye ideer og nye funktionaliteter.

"Og bliver det ikke taget godt imod - fordi det er for svært eller ikke skaber værdi - ja, så justerer man bare på hypoteserne og udviklings-retningen. Så kortere iterationer er rigtigt gode for både kunder og leverandør. Hvis det altså bliver gjort rigtigt," siger han.

Systems of intelligence

Microsoft har i det seneste år sat fulde sejl i en stor transformations-proces, hvor selskabet har lagt tidligere tiders fokusering på Windows som det centrale Microsoft-produkt bag sig.

I stedet handler det nu om at få alle produkter drejet over mod cloud'en og mod mobility.

Microsoft bedyrer igen og igen, at det hele handler om at skabe øgede muligheder for øget produktivitet i virksomhederne.

På Convergence handler det i høj grad om at præsentere ideer om, hvordan man kan smelte data sammen fra alverdens (Microsoft)-systemer for at finde nye veje, nye forretnings-processer og nye og smartere måder at håndtere forretningsgangene på.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Vi står på tærsklen til en tid domineret af helt ny type systemer

Centralt i det hele står netop Dynamics-systemerne, der forener big data, machine learning, internet of things og det, som Microsoft kalder for 'social engagement,' og kværner alle disse data på måder, der udklækker ny viden om kunder, forretningsgange, lager-beholdninger og mange andre ting, som virksomheder kan anvende til at blive mere produktive, så de kan tjene flere penge.

I den ene ende har vi således forretningsgange, som bliver mere og mere komplekse og data-tunge.

I den anden ende de enkelte brugere, der ikke er meget for forandringer og nye funktionaliteter, som det tager tid og fokus at lære at kende.

"Og det forsøger vi at gøre noget ved," siger Dan Brown.

Han peger på, at det kommende Dynamics AX 7 får en enkel og overskuelig brugergrænseflade, selv om det under motorhjelmen kommer til at håndtere meget komplekse processer.

"Vi har gået meget op i at gøre det simpelt og overskueligt, så den enkelte medarbejder hurtigt kan se, hvor værdien skabes. For så tager man det til sig hurtigt," siger han.

Den samme melding kommer fra Christian Pedersen, general manager for Dynamics AX, der siden 2003 har arbejdet med udviklingen af Dynamics fra Microsofts hovedkvarter i Seattle.

"Forhåbentligt bliver det hele faktisk meget mere simpelt for it-chefen i takt med, at vi hele Microsofts produktsuite er ved at blive integreret i Dynamics, hvor han tidligere har skullet få en masse separate teknologier til at fungere sammen. Vi kalder det for 'Microsoft for business'," siger han.

Der er store forventninger til AX 7, som er bygget på samme framework som 2012 R3, så opgraderingen bliver knap så smertefuld.

"Vi aligner samtidig det nye AX 7 meget tæt med de systemer, som vi ved, at virksomhederne også køber - altså for eksempel Office 365 og Windows - på en måde, så vi minimerer modstanden mod adoption og så de kan se, hvad de kan få ud af det," siger Christian Pedersen.

Microsoft har netop forlænget supporten til 2012 R3 til 2018, da selskabet vil have, at alle skal 'kunne opgradere i deres eget tempo." Men alle skal over, lyder den klare plan.

Enkelthed er afgørende

Enkeltheden er afgørende for enhver virksomhed, for udviklingshastigheden bliver ikke langsommere.

Det vil fortsat vælte ud med nye programmer, nye funktioner, nye og endnu smartere måder at håndtere virksomhedens processer på.

"Det vil ikke stoppe, og det er jo enhver CIO's store udfordring netop nu at sørge for at vælge den rigtige teknologi og at gøre det på agil måde. Er der en ting, som vi ved, så er det, at en virksomhed ikke har lang tid igen, hvis den står stille og ikke udvikler sig," siger han.

Hvad bliver så det næste, som virksomhederne skal gøre sig klar til?

"Ja, det er jo helt op til virksomhederne selv," lyder det fra Christian Pedersen.

"Vores opgave er servicere den competitive differentiation, som virksomhederne vil have i markedet. Det handler for virksomhederne om at finde den unikke ting, der kan adskille dem fra andre og differenciere dem fra konkurrenterne. Alle virksomheder skal finde deres egen vej. Vores opgave er at understøtte det med teknologier og åbne nye veje for dem."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere