Artikel top billede

Exchange og Outlook er to af de mest centale Microsoft-løsninger.

Microsoft på vej med den næste Exchange Server: Her er de store nyheder

Microsoft er på vej med den næste Exchange Server, og nu begynder selskabet så småt at afsløre nyhederne. Men hvordan passer Exchange Server ind i en tid, hvor stadig flere virksomheder vælger Office 365?

Microsoft er for alvor ved at lægge sidste hånd på den næste version af Exchange Server, der bruges til mail, kalender og kontakter i rigtig mange virksomheder.

Da den nuværende Exchange Server 2013 blev lanceret for nogle år siden, var hovednyhederne blandt andet nye muligheder med Outlook Web App - eksempelvis offline-understøttelse - ligesom integrationen til Sharepoint også fik et nøk i vejret.

På de år, der er gået, er der dog sket rigtig meget i it-industrien, hvor eksempelvis Microsofts Office 365 er blevet et oplagt alternativ til egne server-installationer.

Samtidig er emailen som kommunikationsform under forandring, og både IBM, Google og Microsoft arbejder på nye teknologier og løsninger, de fleste af dem cloud-baserede.

Exchange Server fylder dog stadig rigtig meget i mange virksomheder, og derfor er det også interessant, at Microsoft nu begynder at afsløre flere detaljer om, hvad vi helt præcist kan vente os af den kommende Exchange Server 2016.

I et blogindlæg på Technet forklarer Microsoft, at Exchange Server 2016 kommer i andet halvår i år.

Her er nyhederne i Exchange Server 2016

Selve demoen må man vente med til om tre uger på en Microsoft-konference i Chicago, men allerede nu kan selskabet fortælle, at nøgleordene bliver den individuelle produktivitet, team-collaboration og styring af data og informationer.

"Der er nye funktioner, forbedringer og mindre detaljer, der tilsammen hjælper slutbrugere, it-afdelingen og din organisation," skriver Microsoft.

Selskabet fremhæver specifik disse nyheder;

- En ny tilgang til samarbejde om dokumenter, der gør det lettere at sende links og samarbejde uden problemer med vedhæftede filer i forskellige versioner.

- Hurtigere og mere intelligente søgninger.

- Betydelige forbedringer af eDiscovery, altså måden man finder og håndterer data på.

- Bedre muligheder for udvidelser, inklusive nye REST-baserede API'er til mail, kalender og kontakter.

Cloud kommer før on-premise

Microsoft har over de senere år kørt en strategi med at lade nye funktioner og teknologier finde vej til cloud-løsingerne før on-premise-løsningerne.

Netop derfor vil mange af nyhederne i Exchange Server 2016 også allerede i dag være at finde i Office 365.

"De fleste af de nye funkioner i Exchange Server 2016 blev født i skyen og så forbedret i et feedback-loop, der inkluderer millioner af mailbokse verden over".

"Vi arbejder nu på at bringe disse elementer til den forskeligartede verden med on-premise-miljøer," forklarer Microsoft på Technet.

Stadig brug for lokale Exchange-servere

Selvom man dermed kunne tro, at tiden er ved at være løbet fra de lokale Exchange-installationer, er der stadig en hel del virksomheder og offentlige myndigheder, der ønsker at have medarbejdernes mails og kalenderoplysninger liggende på dansk grund.

Derfor vil også Exchange Server 2016 blive udrullet mange steder - selvom hovedtendensen i Microsoft-land trods alt går i retning af Office 365.

"Vi har stadig meget at gøre, før Exchange Server 2016 kan sendes afsted, men vi er sikre på, at den mere simple arkitektur, forbedringer af performance, nye brugeroplevselser, bedre udvidelser og en tæt integration med produkter som SharePoint Server 2016 vil føre til en solid release," forklarer Microsoft.

Læs også:

Her er fremtidens email-løsninger fra Microsoft, IBM og Google

"Gratis" Windows 10 nærmer sig: Derfor kan det blive en dyr fornøjelse for virksomhederne

Her er Windows Server 10: Derfor får server-styresystemet stor betydning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere