Artikel top billede

Start-menuen er også tilbage i Windows Server 10, der blandt kommer med nye funktioner til håndteringen af storage.

Her er Windows Server 10: Derfor får server-styresystemet stor betydning

Windows Server 10 ventes at ramme markedet til sommer sammen med klient-udgaven af Microsofts styresystem. Her kan du se, hvad du kan vente dig.

Der har været masser af skriverier og hype om Microsofts Windows 10 i de seneste dage, men til gengæld er det ikke meget fokus, der har været på serverudgaven af det næste styresystem fra Microsoft, Windows Server 10.

Det amerikanske Infoworld skriver om nogle af nyhederne i Windows Server 10.

"Server-versionen af Windows 10 er vigtigere for Microsofts 2015-comeback, end du måske tror. På trods af nogle bleeding-edge-funktioner har cloud-tilbud som Azure og Office 365 fra Microsoft ikke overrbevist mange om at tage springet til skyen fuldt ud."

"Nu, hvor der er lidt friere it-budgetter, kigger de i retning af Windows Server og server-applikationer."

Her er nyhederne

Infoworld fokuserer i artiklen på tre hovedområder, hvor der sker en betydelig udvikling med Windows Server 10.

Det drejer sig for det første om forbedringer i forhold til Microsofts Hyper-V til virtualisering.

Dernæst sker der en masse på storage-fronten, så Windows Server 10 blandt andet giver administratorer bedre redskaber til monitorering og styring af storage-performance, fordi man kan konfigurere storage-politikker i forhold til de tilgængelige ressourcer.

Endelige fremhæver Infoworld nyhederne på netværks- og infrastruktur-siden med PowerShell 5.0.

"Windows Server er et grundlæggende element for lokale netværksmiljøer, der får forbedringer på alle de rigtige steder med funktioner, der kan få en massiv indflydelse på VMware-markedet og SAN-markedet," skriver Infoworld.

Mange skal have nyt server-system

Den 1. juli stopper Microsoft i øvrigt med opdateringer og support af 2003-udgaven Windows Server.

Det betyder, at titusindevis af eksisterende server-installationer skal opgraderes til en nyere version, hvilket så i praktis kan være Windows Server 2012 eller den kommende Windows Server 10 - hvis altså ikke kunderne vælger at migrere til en cloud-løsning.

Vores kolleger på det amerikanske Computerworld har tidligere bragt en større gennemgang af funktionerne Windows Server 10 Technical Preview - se artiklen her.

Se også den ganske glimrende gennemgang af funktionerne i Windows Server 10 herunder:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere