Artikel top billede

Sådan arbejder Microsoft med bruger-feedback til at designe Windows 10

Microsoft har modtaget millioner reaktioner på Windows 10. Se her, hvordan selskabet arbejder med bruger-feedback til at forbedre Windows 10 efter brugernes ønsker.

Der var engang, hvor Microsoft satsede hele butikken, når selskabets udsendte nyt styresystem, og hvor selskabet ikke kunne gøre andet end at krydse fingre for de mange millioner brugeres modtagelse, når selskabet sendte det nye system ud i butikkerne.

Nogle gange gik det godt som eksempelvis med Windows XP. Andre gange gik det ikke godt - som med Vista og Windows 8.

Det kan du læse et eksempel på her: Her er Microsofts største fiaskoer og successer

Sådan foregår det imidlertid ikke længere. Med Windows 10 griber selskabet udviklingen anderledes an for at sikre, at det system, der ser dagens lys, nu også passer til brugernes behov.

Klog af skade har Microsoft fået stablet et meget omfattende feedback-system på benene, som gør, at selskabet løbende kan indsamle reaktioner, forslag og ideer fra millioner af test-brugere.

Det har Microsoft benyttet sig af i stor stil op til den endelige lancering af Windows 10 om få uger.

I en blogpost kaster senior project manager Samer Sawaya fra Windows Feedback lidt lys over, hvordan Microsoft arbejder med feedback fra brugerne.

Du kan læse Samer Sawayas blog-indlæg her.

Her skriver han, at feedback fra brugerne spiller en "nøgle-rolle i design-beslutningerne," som Microsoft har truffet i forbindelse med udformningen af Windows 10.

Microsoft har udsendt de løbende iterationer af Windows 10 til beta-brugerne via Windows Insider Program-ordningen, som interesserede gratis har kunnet tilmelde sig.

Ordningen indeholder blandt andet en app med navnet Windows Feedback, som brugerne kan anvende til at rapportere mangler, fejl og forbedrings-forslag direkte til Microsoft.

Siden Microsoft lancerde den første technical preview af Windows 10 i oktober i fjor, har selskabet modtaget godt tre millioner henvendelser via app'en.

Samtidig har selskabet fået 2,5 millioner svar via selskabets mini-surveys, som dukker op som pop-up-spørgeskemaer under brug af de tidligere Windows 10-versioner.

Alle svarene skubber Microsoft ned i en stor database, som alle de udvikler-teams, der arbejder på Windows 10, har adgang til.

Her kan udviklerne køre søgninger på mange forskellige emner og altså her få et samlet blik på, hvad Microsofts brugere synes om forskellige ting i Windows 10.

Mønstret kan også gå den anden vej. Systemet sørger nemlig også for jævnligt at sende mails til udviklerne med ikke-adresserede henvendelser fra feedback-databasen, som udviklerne så kan kigge på.

Feedback-databasen har været grundlaget for flere ændringer i Windows 10, ligesom Microsoft har rettet flere hundrede bugs som følge af feedback-programmet.

Microsoft har siden 2001 - hvor Windows XP blev lanceret - anvendt bruger-feedback i et eller andet omfang.

Dengang fungerede det ved, at der i styresystemet dukkede en dialogboks op med mulighed for at rapportere problemer til Microsoft.

Fremkomsten af cloud computing har imidlertid givet helt nye muligheder for hyppig og vedvarende opdateringer og justeringer.

Det er noget, der er i meget høj grad har påvirket udviklingsarbejdet af Windows 10, som står til at blive Microsoft sidste store lancering af et samlet styresystem.

I stedet vil Windows 10 løbende modtage justeringer og små-opgraderinger.

Det kan du læse mere om her: Her er den vigtigste melding fra Microsoft: Fire små ord kan få store konsekvenser

Læs også:Microsoft: Derfor er det godt at opgradere og udsende nye versioner af Dynamics hele tiden

Ny rekord for Microsoft: Så mange bruger Windows 10 preview hver eneste dag

Microsoft løfter sløret for Windows 9: Så meget er spil efter bommerten Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere