Artikel top billede

Windows 10 lige om hjørnet - men Windows 7 buldrer stadig frem: Hvad vil Microsoft gøre?

Selv om der kun er en måneds tid til lanceringen af Windows 10, fortsætter Windows 7 med at vokse. Det giver Microsoft hovedpine.

Om nogle uger lancerer Microsoft det længe ventede Windows 10, der står til at indvarsle en helt ny måde at tænke styresystemer på for Microsoft.

Microsoft tilbyder for første gang gratis opdatering til Windows-brugere til Windows 10.

Det sker i håbet om, at millioner og atter millioner af brugere vil strømme til Windows 10, som skal indvarsle en slags frisk begyndelse for Windows.

Helt afgørende for denne manøvre bliver Windows 7, som står til at blive den måske største succes på styresystem-området for Microsoft.

Windows 7 nærmer sig nemlig de tårnhøje markedsandele, som det meget populære Windows XP opnåede op mod sin planlagte pensionering for seks år siden.

Mere end en milliard enheder verden over kører i dag anslået på Windows 7, og det bliver derfor helt afgørende for Windows 10, at det lykkes for Microsoft at overbevise Windows 7-brugerne om, at de skal skifte til Windows 10.

Ifølge nye tal fra Net Applications - der måler på web-trafik på millioner af computere verden over - er Windows 7's globale markedsandel strøget kraftigt i vejret i de seneste uger.

I juni kørte 67,1 procent - altså mere end to tredjedele - af alle Windows-computere i verden således med Windows 7.

Tallet er kun en smule lavere end den andel, som det måske mest populære Windows-system - Windows XP - opnåede i oktober 2009, som var den måned, hvor Microsoft lancerede netop Windows 7, der kom i kølvandet på floppet Windows Vista.

Dengang nåede XP lige at runde en markedsandel 76,2 procent af alle Windows-maskiner i verden.

Lang tid til pensionering

Microsoft holder generelt live i sine styresystem i en årrække, inden de pensioneres, hvilket normalt sker ved, at selskabet stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer til dem.

Ifølge denne plan skal Microsoft pensionere Windows 7 14. januar 2020.

Følger Windows 7 samme udviklingsforløb som Windows X på samme tidspunkt i livs-cyklussen, vil 14 procent - altså mere end hver sjette - af alle Windows-maskiner stadig køre med Windows 7 på denne dato.

Det er noget, som Microsoft vil lægge sig i selen for at undgå. Ideen er fremover primært kun at have et enkelt styresystem - Windows 10 - at opdatere, udvikle og passe.

Microsoft lokker med gratis opdatering af alle Windows 7- og Windows 8-maskiner til Windows 10 i det første år efter lanceringen.

Det vil givet give pote blandt de private brugere.

Værre ser det ud blandt virksomhederne, der skal have rigtigt gode grunde - strategiske og økonomiske - til at droppe det velfungerende Windows 7 til fordel for noget nyt, som endda ifølge planen skal opdateres jævnligt via cloud'en.

Det kan du læse mere om her: Skal du hoppe med på Microsofts store opgraderings-tog?

For virksomhederne gælder det, at det altid er ressource-krævende at indføre nye systemer.

Og meget kunne tyde på, at det bliver endnu sværere, når det gælder Windows 10, fordi Microsoft med systemet indfører en ret aggressiv opdaterings-policy med systemet, der gør, at det løbende skal tweakes og opdateres.

For at gyde olie på vandene har Microsoft inkluderet Windows 7 Professional, der typisk anvendes af mindre og mellemstore virksomheder, i gratis-ordningen.

Den værste hurdle bliver imidlertid Windows 7 Enterprise, som anvendes til de store erhvervskunder og som ikke kommer til at blive opdateret gratis til Windows 10.

Til gengæld indeholder kun Enterprise-versionen den såkaldte "Long-term Servicing Branch," der giver mulighed for at anvende den klassiske Windows-opdateringsform, hvor kun sikkerheds-funktioner opdateres, mens resten - featues, brugerinterface og lignende - ikke bliver opdateret og berørt.

Læs også:

Millioner af brugere har reserveret en opdatering til Windows 10

Er din computer klar til Windows 10? Se kravene her

Microsoft lukker for dine sikkerheds-opdateringer hvis ikke du opdaterer Windows 10 hurtigt nok

Windows 10 tæt på endelig form med to nye builds: Microsoft ændrer på Edge og Start-menuen

Her er Microsofts udrulnings-plan: Se hvornår du kan få Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere