Artikel top billede

Få det store overblik: Det her kan de forskellige Windows 10-versioner

Microsoft er kommet med en oversigt, der viser, hvad forskellen er på de forskellige versioner af Windows 10.

Inden måneden er omme, begynder Windows 10 at blive rullet ud til de mange millioner computere, som bruger Windows 7 og 8.

Microsoft er kommet med en oversigt over, hvad forskellen er mellem de fire forskellige Windows 10-versioner, som du kan installere på din computer: Home, Pro, Enterprise og Education.

På "Core Experiences" - kerneområderne - er alle fire versioner af Windows 10 identiske.

De kan alle skifte fra "pc-mode" til "tablet-mode", de er alle udstyret med den nye Microsoft Edge-browser, og de har alle mulighed for at bruge det nye sikkerhedssystem, Windows Hello, hvis din computer har det nødvendige hardware.

De store forskelle ligger naturligt under "Business Experiences", hvor der begynder at være betydeligt flere flueben ved Enterprise og Education-versionerne.

Mange af egenskaberne er brugere af Windows 7/8 Enterprise nok vant til, men af nye tiltag finder du blandt andet Business Store for Windows 10, der er en dedikeret butik til virksomheden.

Dertil hører mobile device management, enterprise data protection, Windows Update for business og mange andre egenskaber, som du kun finder på Enterprise-versionen.

Vi har taget et par screendumbs fra Microsofts hjemmeside, som du kan se herunder, men for yderligere detaljer, samt hvad de mange referencenumre refererer til, så følg dette link.

Du kan også klikke her for at hente en pdf fra Microsoft med samme information.

RTM-version på vej i denne uge
Flere medier har i disse dage skrevet om, at en RTM-version af Windows 10 kommer i denne uge. RTM-versionen er den version, som sendes ud til hardwareproducenterne, så de kan installere Windows 10 på deres enheder.

Ligeledes har der været over tre nye build-versioner af Windows 10 Technical Preview på bare en uge, hvilket tyder på, at vi nærmer os en færdig version.

Eller...færdig er så meget sagt, for Windows skal ikke længere ses som et færdigt produkt.

Windows-as-a-service", er det nye sort, og Microsofts Windowschef, Terry Myerson, har udtalt, at "Microsoft aldrig bliver færdig med Windows 10, for vi kan altid forbedre det."

Læs også: Windows 10 lige om hjørnet - men Windows 7 buldrer stadig frem: Hvad vil Microsoft gøre?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere