Artikel top billede

Googles chef for public affairs, Martin Ruby, skal nu igen hjælpe justitsminister Søren Pind (V) med at pudse de politiske budskaber af.

Søren Pind hyrer Google-lobbyist som spindoktor

Googles danske chef-lobbyist, Martin Ruby, skal være særlig rådgiver for justitsminister Søren Pind (V).

Justitsminister Søren Pind (V) har (gen)valgt Martin Ruby til jobbet som sin spindoktor. Det skriver Berlingske.

Martin Ruby har de seneste tre år som chef for Googles såkaldte "Public Affairs" i Danmark og Norge været ansvarlig for at udbrede søgegigantens glade budskaber til politikere, myndigheder og organisationer.

Han har blandt andet arbejdet med spørgsmål om databeskyttelse og sikkerhed på internettet.

Makkerskabet med Søren Pind er ikke af ny dato.

I 2010 blev Martin Ruby spindoktor for Pind, da denne var først udviklingsminister og senere integrationsminister.

Google er lige nu involveret i en retssag anlagt af EU-Kommissionen og den danske kommissær Margrethe Vestager, som mener, at Google har misbrugt sin dominerende position indenfor både internetsøgning og når det gælder det dominerende mobilstyresystem, Android.

Et andet varmt emne er "retten til at blive glemt" på internettet, hvor Google har været under pres for at give virksomheder og personer mulighed for at få fjernet kontroversielt indhold fra sine internetsøgninger.

Den nu forhenværende Google-chef Martin Ruby er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og har tidligere været ansat i Venstres Politisk-Økonomiske Sekretariat på Christiansborg.

Læs også:

EU: "Google hæmmer konkurrencen og er til skade for forbrugerne"

Google ændrer i algoritmen: Får alvorlige konsekvenser for web-sites




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere