Artikel top billede

Prøv Apples nye styresystemer: Her er iOS 9 og OS X El Capitan

Apple er klar med beta-versioner af de kommende styresystemer, som ventes helt klar til efteråret. Se her, hvordan du kan komme til at prøve dem.

Apple er klar med beta-versioner af selskabets kommende styresystemer til henholdvis iPad og iPhone (iOS 9) samt til Mac-computere (OS X El Capitan).

Selskabet har tidligere udsendt beta-udgaver til udviklere og testere af de to systemer, men det er første gang, at 'almindelige' mennesker nu får lejlighed til at prøve de nye systemer.

De nye beta-udgaver er stort set identiske med den seneste udvikler-preview, der som den tredje udvikler-preview blev udsendt for et par dage siden.

Hver anden uge

Apple løftede sløret for de to nye systemer 8. juni, der straks ud til de registrerede Apple-udviklere.

Det kan du læse mere om her: Apple klar med nyheder: Nu skal konkurrenterne indhentes

De registrerede udviklere betaler 99 dollar om året for at få tidlig adgang til de kommende systemer, og Apple har siden lanceringen udsendt en opdateret beta-udgave til disse udviklere hver anden uge.

Så hurtigt kommer det næppe til gå med opdateringerne af de nu offentligt tilgængelige beta-versioner af iOS 9 og El Capitan - i hvert fald ikke, hvis Apple følger opdaterings-raterne fra tidligere lanceringer.

Eksempelvis blev OS X Yosemite - der som den første version af OS X siden 2000 blev sendt i public beta- opdateret cirka en gang med om måneden, mens udvikler-versionen blev opdateret hver anden uge.

Apple har endnu ikke offentliggjort noget om, hvornår de endelige versioner af iOS 9 og OS X El Capitan vil være klar.

Følger selskabet tidligere lanceringer, vil iOS 9 sandsynligvis blive lanceret i midten af september og OS X El Capitan i midten af oktober.

Ønsker man at blive blandt de første, der tester og anvender iOS 9 eller El Capitan, kan man melde sig under fanerne her.

Apple opfordrer til diskretion, når det gælder indholdet i de nye systemer.

"Blog ikke, post ikke screenshots, tweet ikke og offentliggør ikke information om den offentlige beta-software. Diskutér den ikke og fremvis den ikke til andre, der ikke er med i Apple Beta Software-programmet," lyder det fra Apple til alle potentielle testere.

Apple opfordrer alle beta-testere til at tage backup af deres maskiner, inden de installerer test-versionerne af den nye software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere