Artikel top billede

0-dagssårbarhed rammer Java - Oracle knokler

Koden til Oracles Java-software er blevet ramt af en sårbarhed, der endnu ikke kan lukkes med en opdatering. Oracle knokler på en løsning, men der er ingen grund til panik i Danmark.

Sikkerhedsfirmaet TrendMicro har identificeret en hidtil ukendt sårbarhed i JavaJRE, hvor der endnu ikke er udviklet en sikkerhedslap.

Det, der også kaldes for en 0-dagssårbarhed.

Fra sikkerhedsfirmaet CSIS lyder det, at sårbarheden allerede anvendes aktivt af en APT (advanced persistent threat)-gruppe, som traditionelt udvælger mål i vesten, og tidligere er gået efter større organisationer som NATO og EU samt mål i USA.

APT-truslen anses også for at være et af de største sikkerhedsproblemer i Danmark lige nu.

Det kan du læse mere om her: Her er den største sikkerhedstrussel mod danske virksomheder lige nu: Har du hørt om APT?

Oracle, der står for vedligeholdelse af koden til Java, har erkendt problemet og fortæller, at der knokles på at rette det.

Kun i den nye version af Java

Sårbarheden er registreret i den nyeste udgave af JavaJRE i version 1.8.0.45, men den er ikke registreret i de ældre versioner som 1.6 og 1.7.

Det betyder dog ikke, at man bare kan nedgradere sin Java-installation, fordi de ældre versioner er sårbare overfor andre kritiske svagheder, der er rettet i den nye version.

Foreløbig skal vi dog ikke være bekymrede i Danmark.

"Vi har ingen indikation af, at der er mål i Danmark, som er berørt af denne kampagne. Af samme grund ser det ud til, at sårbarheden foreløbig kun anvendes i målrettede spear phishing-angreb," oplyser CSIS.

Den kode, der misbruger sårbarheden i JavaJRE, installerer en bagdør på sårbare systemer - hvilket i øjeblikket vil sige alle Java-installationer, da der ikke er udviklet en patch af Oracle.

"I første fase afvikles kode i hukommelsen, som installerer en dropper, der forbinder sig til en stribe domæner, der henter hovedkomponenten. Den binder så maskinen ind i et botnet," forklarer CSIS.

0-dagssårbarheden findes i både Linux- og Windows-versionerne.

Angrebene foregår gennem en mail, der har et indlejret link, som ofret skal lokkes til at klikke på.

Løsningen på problemet er derfor at undgå at gøre netop det, indtil Oracle kommer med en sikkerhedslap.

Læs også:
Stort data-læk afslører hemmelige it-sårbarheder

Så hurtigt og nemt kan din computers BIOS hackes

Sådan kommer du i gang med at forsikre dig mod hacker-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere