Artikel top billede

Politiet er på sporet af flere ulovligheder i bestikkelsessagen

I denne uge skal en dommer tage stilling til om de tre personer, der fortsat sidder varetægtsfængslet i sommerens store bestikkelsessag, skal have lov til at holde resten af deres sommerferie i frihed.

Efterforskningen af den store bestikkelsessag i Region Sjælland kan meget vel ende med en udvidelse af sigtelserne i sagen.

Undervejs i efterforskningen er Bagmandspolitiet nemlig stødt på en række forhold, som kan få sagen til at vokse.

Det fortæller politiinspektør Michael Hellensberg fra Bagmandspolitiet til Computerworld.

"Vi er stødt på forhold, hvor vi skal finde ud af om det, der er foregået, er strafbart eller ikke strafbart," siger Michael Hellensberg, som dog ikke vil afsløre yderligere detaljer om efterforskningen.

"Der er en række spor, vi skal have efterforsket, som ikke knytter sig til lige nøjagtig til de seks personer, som vi oprindeligt varetægtsfængslede i forhold til bestikkelsesdelen. Men det kan jeg ikke udtale mig om nu. Det er vi nødt til at undersøge til bunds først," siger han.

Fængslet på femte uge

Det er efterhånden fem uger siden, at politiet slog til med anholdelser og sigtelser mod i alt 13 tidligere og nuværende ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og it-firmaerne Atea og 3A-it.

I første omgang blev seks personer varetægtsfængslet ved byretten i Næstved. Efter 14 dage blev tre af dem løsladt i Østre landsret.

Fængslingen af de sidste tre udløber torsdag i denne uge.

Ifølge Michael Hellensberg har Bagmandspolitiet indtil videre koncentreret sig om de forhold, der udspringer af den politianmeldelse fra Region Sjælland, som udløste sagen.

Men han ønsker i dag ikke at fortælle, om Bagmandspolitiet på torsdag vil bede retten om at forlænge fængslingen af de tre sigtede, som fortsat sidder bag tremmer.

"Jeg har ikke lyst til, at de sigtede skal kunne læse sig til, hvad vi tænker på at gøre. Så det kan jeg ikke sige noget om nu," lyder det fra Michael Hellensberg.

Læs også:

Atea taget til nåde i bestikkelsessag: Vinder stor kommunal pc-aftale

Østre Landsret løslader tre sigtede it-topfolk i stor korruptionssag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere