Gør disse tre ting før og efter du opdaterer til Windows 10

Den 29. juli frigiver Microsoft Windows 10. Men inden du kan hente den nye Windows-version, skal du lige gøre et par ting.

Annonce:
Annonce:
Lige om lidt kan du trykke "opdater" til Windows 10, hvis du ønsker at bruge din billet til en gratis opdatering. Men der er nogle punkter, som er værd at huske, før du opdaterer.

Her er tre punkter, som du skal huske. De virker måske banale, men har du gennemført og overvejet dem, så er du klar til at modtage Windows 10 med sindsro.

Reserver din Windows 10-kopi
Vi har skrevet det masser af gange, Microsoft har markedsført efter det og selv dit Windows 7 eller 8 forsøger at råbe dig op: Reserver din Windows 10-version.

Jamen hov? Hvorfor skal jeg reservere? Det er jo gratis?

Præcis, men for at installationen af din gratis version af Windows 10 ikke bliver presset for meget af den cirka milliard andre pc'ere, som potentielt også gerne vil have Windows 10, så bliver på placeret på et opdateringsbånd.

End ikke Microsofts serverkapacitet ville kunne holde til, hvis alle opdaterede på samme tid. Se bare det bøvl, der altid sker, når Apple lancerer en ny iOS-version.

Derfor reservationen: For at du kan få din opdatering, når det er din tur.

Det gør du via det lille ikon nede i venstre hjørne, som ligner et Windows 10-ikon. Har du ikke dette, skal du opdatere din computer 100 procent igennem Windows Update, og har du kun Windows 8, skal du opdatere til Windows 8.1 via Windows Store, hvorefter du så skal opdatere 100 procent igennem Windows Update.

Det er specielt disse to opdateringer til hvert system, som du skal have:

For Windows 7 SP1:
KB3035583
KB2952664

For Windows 8.1 Update:
KB3035583
KB2976978

Har du ikke disse, så har du ikke alle opdateringer, og så må du igang igen i Windows Update. HAR du de to opdateringer, og ikonet stadig ikke viser sig, så find de to opdateringer i Windows Updates oversigt, slet dem, genstart, installer igen, genstart og så skulle ikonet gerne komme. Det virkede for os.

Ellers kan du følge denne yderst gennemførte guide.

Forvent dog ikke at du får Windows 10 allerede den 29 juli. Der er som sagt millioner og atter millioner af computere, som skal have Windows 10, men måske er du heldig. Microsoft har ikke givet nogen specifik tidshorisont, men fortæller løst, at det ikke burde tage lang tid.

Den nye startmenu. Ser du frem til den fremfor Windows 8's menusystem?

Annonce:

Backup dit system
Inden du trykker "installer", vil vi kraftigt råde dig til at tage en backup, hvilket der er flere grunde til.

For det første kan der altid gå noget galt under en installation af et OS - uanset om der står Apple, Microsoft eller noget andet på computeren. Det kan være noget så enkelt som et strømstik, der ikke er sat ordentligt i (jeg taler af erfaring).

Husk derfor at tage en backup, så du kan gå tilbage, skulle selve installationen gå galt.

De fleste nyere computere har en indbygget recovery-partition, som kan opdateres med et image. Tjek din computer for indbygget løsninger. Derudover har Windows også en indbygget funktion til at lave et genoprettelsesdrev. Dette kan også være en god løsning.

Derudover findes der selvfølgelig et hav af andre løsninger, som du kan finde på nettet. Det vigtigste er, at du har lavet en backup, så du kan vende tilbage til den - det gælder både med hensyn til et system-image, men også dine personlige filer.

Her kan du også vælge at bruge en cloud-tjeneste, hvis du ikke har noget imod, at dine filer ligger der. Her kan nævnes Microsofts egen OneDrive, DropBox og Google Drev.

Når du har installeret Windows 10 kan du under indstillinger vende tilbage til Windows 7/8.1 inden for en måned efter opdateringen, så du har altså en måned til at finde ud af, om du finder Windows 10 bedre eller ringere end det system, som du kom fra.

Den nye browser, Edge, skal overtage for Internet Explorer, som ikke længere kan følge med de andre browsere på markedet.

Clean install?
Når du kan gå over til Windows 10, får du mulighed for at opdatere systemet, uden at du skal slette dine personlige filer og programmer.

Igennem installationen bliver der vurderet, om du har programmer, som ikke er kompatible med Windows 10. Microsoft har i en blogpost forklaret, at de 4.000 mest brugte programmer alle fungerer til Windows 10, men der kan stadig være programmer, som endnu ikke fungerer.

Hvis du åbner "reservationsvinduet" nede i højrehjørne, og trykker på menufeltet (de tre streger i venstre hjørne), så kan du teste din PC for at se, om den kan få Windows 10. Samtidig kan du også se, om der er nogle kompabilitetsproblemer.

Men som med så meget andet, kan det være rart at starte fra ny.

Ifølge Microsoft selv vil der være et punkt i forbindelse med opgraderingen til Windows 10, hvor du kan vælge at lave en USB til installationen, eller du kan lave en clean install direkte fra Windows 10-installeren.

Du kan også opgradere til Windows 10, hvorefter du under "indstillinger" og "Genoprettelse" kan finde et punkt, hvor du kan foretage en clean install.

Så snart du kommer tilbage efter et Clean Install, så kan du med fordel hente alle dine personlige filer ned fra den backup, som du jo har lavet.

Du kan også hente en ISO-fil og lave et USB/DVD-medie og lave et clean Install, men gør IKKE dette som det første. For at din licenskode skal virke, så skal du i første omgang opdatere fra et Windows 10-system. Opgrader derfør FØRST til Windows 10 - og DEREFTER lav en clean Install.

Læs også: Dansk Windowschef garanterer: Windows 10 forbliver gratisYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Computerworld
Den næste iPhone bliver kedelig - men så sker der noget virkelig interessant
ComputerViews: Til næste år sker der noget interessant med iPhonen, og derfor kan iPhone-brugere gøre klogt i at vente med at udskifte den gamle iPhone.
CIO
Sådan fik Johnny Vad reduceret it-nedetiden fra 37.000 timer til næsten nul på et enkelt år
Ved at overvåge it-leverandørernes præstationer røg antallet af spildte arbejdstimer ned fra 37.000 til ganske få timer på et enkelt år. "Det er ganske enkelt og uhyre effektivt," fortæller it-chefen, der fik ideen.
Comon
Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden
Microsoft havner helt i bunden af denne antivirustest. I den modsatte ende af skalaen klarer en russisk produceret sikkerhedspakke sig bedst. Læs en sammenlignende test af 19 antivirusprogrammer her.
Channelworld
Dansk HP-direktør efter opsplitning: Her er HP's fremtidsplan i Danmark
Interview: Opsplitningen af it-mastodonten HP har givet større frihed til at hjælpe kunder og forhandlere, siger den danske chef for HP's pc- og print-firma, HP Inc. Han spår, at markedet for mobile devices kommer til at drive fremtidens vækst og innovation.
White paper
Innovation gennem intelligent forretningsdrift
Intelligent Business Operations gør det muligt at transformere missionskritisk indsigt til den rette handling og derved styrke forretningen.