Artikel top billede

HP lukket i tre dage: Nu er selskabet reelt splittet op

HP er efter kæmpe-nedlukning i tre dage reelt nu to selskaber. "Det har været en ekstrem kompleks proces," siger topchef. Se her, hvorfor HP vælger at opdele alle systemer flere måneder før den formelle opdeling 1. november.

HP er i fuld sving med at gøre klar til opsplitningen af selskabet, der formelt vil træde i kraft 1. november.

Men reelt fungerer selskabet allerede som to selskaber med adskilte it-systemer og funktioner.

Det sker efter, at selskabet 1. august gennemførte en chok-kur, hvor store dele af selskabet blev lukket helt ned, så organisationen i ro og fred kunne opdeles.

"1. august opdelte vi med succes drift og it-systemer i selskabet. Det har været en ekstremt kompleks proces," fortalte HP's topchef, Meg Whitman, da hun torsdag løftede sløret for endnu et nedslående kvartals-regnskab for HP.

Det kan du læse mere om her:

HP har samarbejdet tæt med 3.500 af selskabets største kunder og partnere på at forberede selve den praktiske opsplitning, som har berørt hele selskabet.

Det har længe været planen, at selve den praktiske del af opsplitningen - som står til at blive en af de største i verdenshistorien - skulle finde sted 1. august.

Hensigten er, at de to nye organisationer dermed får tid til at finde og rette de fejl, huller og uhensigtsmæssigheder, som opsplitningen af de tekniske systemer har medført.

I hårde tal har HP nu opdelt 750 it-systemer, som tilsammen håndterer 95 procent af selskabets processer i to helt nye og uafhængige virksomheder.

Operationen tog ifølge Meg Whitman tre dage, hvor HP lukkede driften helt ned for at kunne gennemføre opdelingen i ro og fred.

Ifølge topchefen fungerer alle kritiske forretnings-systemer på tværs af alle forretnings-enheder nu igen perfekt efter de tre dages nedlukning.

Inden nedlukningen blev det bemærket af flere branchefolk, at HP havde fyldt selskabets distributionskanaler godt op med produkter for på denne måde at have en buffer at tære på, mens forretningen stod stille.

HP bliver 1. november delt op i de to selskaber, HP Inc og HP Enterprise.

HP Inc kommer til at indeholde HP's nuværende pc- og printerforretning, mens HP Enterprise skal hardware, software og services til erhvervslivet.

Du kan læse mere om opdelingen her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

Selskabet har i de senere år været gennem en meget stor, mere klassisk omstilling, der blandt andet har ført til en markant reduktion af medarbejderstaben, hvor 55.000 ansatte er blevet fyret verden over.

Forude venter sandsynligvis flere nedskæringer, i det de to nye selskaber efter alt at dømme har brug for at reducere omkostninger yderligere, hvis de skal blive lønsomme.

Krisen, som selskabet er inde i, understreges af, at det netop overståede regnskabskvartal er det 16. kvartal i træk med nedgang i omsætningen for HP, der engang var verdens måske mægtigste it-selskab.

Læs også: HP's it-folk ligger vandret op til opsplitning: Så mange API'er skal flyttes og rettes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere