Artikel top billede

Presset YouSee klar med kæmpe strategi-skift: Erkender at tv-kampen er tabt til streaming

Opdateret: TDC's YouSee lægger an til kæmpe strategi-skift. "Der skal tænkes nyt," erkender selskabet.

"Rollen som traditionel tv-udbyder er ikke længere gangbar i en verden, hvor streaming har vendt vores tv-vaner på hovedet. Der skal tænkes nyt."

Sådan indleder TDC's YouSee en pressemeddelelse tirsdag morgen - dagen efter, at selskabet meddelte, at det nu bliver muligt at droppe tv-pakkerne og stadig få leveret YouSee-bredbånd.

"Derfor ændrer YouSee i dag både udseende og lancerer Danmarks største underholdningsunivers, der giver alle nye tv-kunder med bredbånd adgang til cirka 1.400 film fra C More samt mulighed for at tilkøbe HBO Nordic. Samtidig udbredes web-tv, så det nu også gælder for Grundpakkekunderne," skriver YouSee tirsdag.

"Det betyder, at vi samler alt indhold fra både tv-stationer og filmtjenester ét sted. Og vigtigst af alt; gør det frit for kunderne selv at kunne bestemme, hvad de vil se, hvor og hvornår."

"Det betyder også, at vi på sigt må forholde os til strukturen omkring vores tv-pakker og se på, hvordan vi får endnu mere valgfrihed på banen," udtaler YouSee-direktør René Brøchner.

Læs også: Kul under kode-kedlerne: Her udvikler TDC alle dine apps og streaming-løsninger

Ifølge Business.dk betyder den nye YouSee-satsning også, at Play-tjenesterne, der giver adgang til tv, film, serier og musik for TDC-kunderne, nedlægges som brand, så streaming-løsningerne fremover er samlet under YouSee-brandet. 

"Det endelige opgør"

YouSee kalder selv den nye strategi for "det endelige opgør som traditionel tv-udbyder."

Dermed erkender bredbånds- og tv-pakke-giganten nu, at tiden er løbet fra den gamle model, hvor man bandt tv og bredbånd sammen.

I stedet er det de nye streaming-løsninger, der for alvor begynder at diktere slagets gang i branchen.

TDC peger selv på, at tal viser, at tv-seningen hos den yngste generation af børn mellem 3 og 12 år er faldet med 25 procent fra 2013 til 2015.

"Vores tv-vaner er i opbrud. Vi samles ikke længere foran skærmen og ser det samme program. Vi er ligeglade med, om det indhold, vi ser, stammer fra tv eller en filmtjeneste - bare det er kvalitet og samlet ét sted, så vi let kan vælge, hvad vi vil se, når det lige passer og på den skærm, vi har ved hånden. Alt det tager vi hånd om i vores nye univers," udtaler René Brøchner.

Klar med C More og HBO

I forbindelse med strategiskiftet dropper YouSee nu det velkendte kendetegn med de grønne striber. "For at ændre kundernes opfattelse af os, er vi også nødt til at ændre måden, vi ser ud på," lyder logikken hos YouSee.

Konkret indebærer Yousees nye satsning også, at:

- Alle nye bredbåndskunder med tv får som en del af abonnementet fri adgang til C More med over 1.400 film og serier.

- Alle nye bredbåndskunder kan tilkøbe HBO Nordic til 79 kroner per måned.

- Alle Grundpakkekunder får adgang til web-tv, så "samtlige 1,1 million tv-kunder nu kan tage deres kanaler med sig og se dem på mobil, tablet og pc."

Svarer igen på Stofa-lancering

Dagens nyhed fra YouSee kommer blot få uger efter, at ærkerivalen Stofa lancerede Stofa MitTv - et nyt forbrugsafregnet tv-produkt, hvor man kun betaler for de kanaler, man ser og i de måneder, man ser dem. Læs mere om det her

Begge selskabers lanceringer er et udtryk for, at de gamle forretningsmodeller er ved at smuldre væk.

Læs også: Fremtidens tv-løsning er på vej: Men det er ikke det, vi lige er blevet præsenteret for

Samtidig er YouSee af myndighederne blevet tvunget til at splitte bredbånd og tv op, så det er muligt for kunderne at droppe tv-pakkerne, men stadig få leveret bredbånd.

"Hvis TDC selv kunne vælge, så havde man ikke åbnet op for nettet. TDC har nydt godt af at være den dominerende aktør på markedet, og jo mere politikerne piller ved det styrkeforhold, jo mere udfordret TDC's forretning," lød det mandag fra Sydbank-analytiker Morten Imsgard, der følger TDC tæt. 

"Den massive markedsposition er i totalt opbrud, fordi tv-vanerne har ændret sig," sagde han desuden - læs mere om det her

YouSee har næsten 1,2 millioner kabel-tv-kunder og cirka 440.000 bredbåndskunder.

Læs også:

YouSee tvunget til at splitte bredbånd og tv op: Nu kan du droppe tv-pakken

Kul under kode-kedlerne: Her udvikler TDC alle dine apps og streaming-løsninger

Fremtidens tv-løsning er på vej: Men det er ikke det, vi lige er blevet præsenteret for

YouSee slukker for analogt signal: Nu er det slut for altid med gammeldags fjernsyn

TDC vs. Telia & Telenor vs. 3: Her er dit teleselskabs styrker og svagheder i den nye telekrig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere